Under Apples senaste event visade man upp en app man utvecklat tillsammans med IKEA kallad IKEA Places där man med AR kan se vad som passar i sitt hem.

Att spendera x-antal timmar inne på ett av IKEAs varuhus för att se vad som företaget erbjuder är något som många kanske inte känner sig jätte entusiastiska över. Detta kan komma att bli väsentligt lättare med hjälp av IKEA Places.

IKEA Places är en augmented reality (förstärkt verklighet) app som utvecklats tillsammans med Apple och nyttjar den nya funktionen ARKit i IOS11.

Appen låter användare med hjälp av sin Iphone eller Ipad och förstärkt verklighet placera olika IKEA-produkter i 1:1-skala i sitt hem för att till exempel se om soffan som man sett på IKEAs hemsida passar i sitt hem både storleksmässigt och om man tycker att den passar in stilmässigt.

Apples ARKit är så pass kraftfullt att skuggorna på möbelmodellerna anpassas efter den belysning som finns i rummet som användaren befinner sig i.

Exakt när IKEA Places lanseras är vid skrivande stund oklart, dock kommer appen att kräva IOS 11 som lanserades under gårdagen. Förhoppningsvis behöver vi inte vänta länge på att leka inredningsarkitekter från bekvämligheten av våra hem.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid