Turtle Beach Impact 700

Först ut i vårt Turtle Beach-test är tangentbordet Impact 700. Impact 700 är ett mekaniskt tangentbord i premiumklassen, med en prislapp därefter. Priset är på samma nivå som de flesta mekaniska RGB-tangentborden på marknaden, till och med över priset för ett Razer Blackwidow Chroma. Så kan Turtle Beach Impact 700 leva upp till sin prislapp? Vi tar en närmare titt.

Turtle Beach Impact 700
Brytare Cherry MX Brown
Tangentbelysning Ja, Röd
USB-hub/ljud 2 x USB 2.0, Ljud in/ut
Makrotangenter Nej
Mediatangenter Nej, F-funktion
Inbyggt minne Nej
Mått 439 x 40 x 147 mm
Kabel 1,8 m
Anslutning 2 x USB 2.0, 2 x 3.5 mm
Cirkapris 1500 SEK

Impact700_2

Design

Impact 700 är ett fullstort tangentbord i mattsvart finish och en standar layout utan några extra knappar eller utsvävande designdetaljer. Tangentbordet är förhållandevis tungt men känns allt annat än rejält – byggkvalitén känns välidgt tveksam. Likt de flesta tangentbord är chassit uppbyggt av två delar: en botten och en topp som sätt ihop och bildar ett skal runt kretskortet. Dessa två delar sitter inte ihop så väl, utan det blir en spricka som man enkelt får in en nagel i.

Det känns inte som chassit sitter ihop helt utan att det enkelt skulle gå att plocka itu. Om man trycker lite försiktigt på Impact 700 logggan, som sitter placerad precis ovanför piltangenterna, så sviktar skalet rejält. Inte heller den mattsvarta ytfinishen som tangentbordet har verkar vara av särskilt hög kvalitéet, på vårt exemplar kan vi redan se indikationer på att färgen börjar nötas bort på vissa ställen.

Ett plus i kanten för byggkvalitén är fötterna för att höja tangentbordet i bakkant, de känns åtminstone rejäla. Tangentbordet har en rejäl kabel som sedan delar upp sig till två 3,5-millimeterskontakter och två USB 2.0-kontakter. Problemet med så pass tjocka kablar är att de är lite svåra att forma och lägger sig lite som de vill.

Impact700_3

Tangentbordet har röd invidiuell tangentbelysning som går att ställa i tre belysningslägen och olika intensitet eller två lägen med andningseffekt, långsamt eller snabbt. De tre lägena är hela tangentbordet, WASD eller WASD och 1-6. Turtle Beach har anammat samma koncept som Razer gjort på Blackwidow med en vit platta under tangenterna, för att förstärka belysningen i hålrummen mellan dem.

Ingen mjukvara men lite roliga tillbehör

Turtle Beach bjuder inte på någon mjukvara till Impact 700 utan man får ett plug-and-play-tangentbord där allting fungerar från start. Det fomms dock ett fåtal konfigurationsmöjligheter. Till Turtle Beach Impact 700 får man med elva stycken alternativa tangentoppar. Fyra av dessa är vanliga WASD-toppar med texten i en box, tre stycken är logotyper som kan sättas på kontroll, windows, alt, vänster-shift och de andra tangenterna på nedere raden. De sista fyra alternativa tangenttopparna är mer humoristiska, NoCtrl och InCtrl passar på samma tangenter som logotyp-topparna. Till sist har vi en alternativ caps-lock tangenttopp med texten Wratlock och en vanlig tangetopp med texten GG (akronym för Good Game). Givetvis följer ett verktyg med för att plocka bort tangettoparna enkelt.

Impact700_6

Användning – Spel och kontorsarbete

Turtle Beach Impact 700 är helt klart ett tangentbord anpassat för att spela på och det fungerar ändå bra att arbeta på. Det har trots allt bra mekanniska brytare med full anti-ghosting och 6 keyrollover. Så tangentbordet presterar bra, det har bra respons och tangenterna sitter placerade på bra avstånd ifrån varandra. I ett skrivtest så presterar det på samma nivå som andra tangentbord med MX brytare. Så som skrivtangentbord fungerar det också på en klart godkänd nivå. Tangentbordet saknar ett handledsstöd som kan vara en viktig faktor för spelare som gillar att ha handlederna vilande mot något.

Innehåll

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Linus Sjölindergrizzly666 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
grizzly666
Gäst
grizzly666

Då det inte är helt självklart att tangentbord (ja även dom med cherry brytare) har full nkey rollover så vore det ju bra att få med något om detta i testen!

Linus Sjölinder
Gäst
Linus Sjölinder

[quote name=”grizzly666″]Då det inte är helt självklart att tangentbord (ja även dom med cherry brytare) har full nkey rollover så vore det ju bra att få med något om detta i testen![/quote] Hej. Det är absolut inte en självklarhet att tangentbord har NKRO, det är fortfarande inte en helt vanlig feature. Jag är inte helt säker på vad du grundar din kritik på? Jag tar upp rollover i testerna. Det nämns även i detta utdrag ur det fullständiga testet att Impact 700 bara har 6 key rollover. Om jag missförstått din kritik får du jättegärna utveckla det. Med det sagt,… Läs hela »

grizzly666
Gäst
grizzly666

Jag läste igenom hela artikeln och när jag var färdig så fick jag tanken att det nämdes ju inget om rollover.
Så gick igenom allt två gånger till och hittade inget om detta så skrev inlägget.

Nu efter svaret så ser jag rollover kommentaren i artikeln nästan det första jag gör.
Var det jag som var blind (högst troligen JA) heller har ni lagt till detta efter min kommentar?

Linus Sjölinder
Gäst
Linus Sjölinder

[quote name=”grizzly666″]Jag läste igenom hela artikeln och när jag var färdig så fick jag tanken att det nämdes ju inget om rollover.Så gick igenom allt två gånger till och hittade inget om detta så skrev inlägget. Nu efter svaret så ser jag rollover kommentaren i artikeln nästan det första jag gör.Var det jag som var blind (högst troligen JA) heller har ni lagt till detta efter min kommentar?[/quote] Det låter väldigt konstigt. Artikeln är inte redigerad i efterhand. Vi meddelar alltid med en fotnot om något mer än små grammatiska fel har ändrats i våra artiklar. Så du missade det… Läs hela »