Geforce GTX Titan är det i särklass kraftfullaste singel-gpu-grafikkortet på marknaden. När Inno3D nu lanserar en ny modell är det med en hybridkylare från tillverkaren Arctic Cooling. Deras Accelero Hybrid-kylare ska med hjälp av luft och vatten hålla betydligt lägre temperaturer än referenskylaren.

Inno3D menar att Arctic Coolings hybridkylare ska ge 10 grader lägre temperaturer på grafikkretsen samtidigt som kylaren är 3 decibel tystare än Nvidias förhållandevis effektiva referenskylare. Tack vare den extra kylningskapaciteten från Arctics iChill Accelero Hybrid LCS-kylare har Inno3D även lyckats skruva upp frekvenserna på grafikkretsen, från 837 megahertz till 937 megahertz, vilket också ökat boostfrekvensen från 876 megahertz till 980 megahertz.

Den 6 gigabyte stora GDDR5-minnesbufferten arbetar däremot fortfarande i 6 000 megahertz och i övrigt använder sig kortet av samma kretskort som Nvidia utvecklade för sin referensdesign.

Inno3D-GTX-Titan-Accelero-Hybrid-2

Detta betyder skärmanslutningar i form av HDMI, Displayport och dubbla DVI-anslutningar. Samt kontakter för SLI och en 6-pins resp. 8-pins strömkontakt.

Inno3D-GTX-Titan-Accelero-Hybrid-3

Geforce GTX Titan är redan i standardutförande ett extremt dyrt grafikkort och vad Inno3Ds nya modell kommer landa på vågar vi knappast gissa. Men med tanke på vilken prestanda grafikkortet ger även uten spetsade klockfrekvenser lär det gå undan för de som väljer att lätta på lädret.

Relaterade artiklar:


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DomifulingCalathea Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Domifuling
Gäst
Domifuling

Frågan är varför. Jag kommer inte över 81C vad jag än gör, överklockningen lär inte ge många FPS….

Marcus Heinemo
Medlem

[quote name=”Domifuling”]Frågan är varför. Jag kommer inte över 81C vad jag än gör, överklockningen lär inte ge många FPS….[/quote]

Du kommer att kunna köra på max turbofrekvens oftare med en sån här kylare. Titan verkar styra klockfrekvens och spänning med avséende på temperatur så högre temp = lägre frekvenser. Är redan så på GTX680 men inte lika extremt.

Domifuling
Gäst
Domifuling

Ligger konstant på samma, den kör turbo konstant utan att tempen går upp. Förvånansvärt tyst är det också så 3db skillnad märker man inte 30cm från burken.