Den första smygtitten på en Intel Alchemist-enhet menad för bärbara datorer har nu dykt upp. Detta i form av en enhet med 512 exekveringsenheter som nu har loggats i databasen för Geekbench.

Vi vet sedan tidigare att Intels första grafikkortsserie går under namnet Arc och att den första vågen av enheter bygger på arkitekturen Alchemist. Hittills har vi dock sett ytterst lite sett till prestandaindikationer men nu ser allt fler tidiga prestandatest att komma fram.

Nu har vi fått se prestandasiffror som gäller en av de Alchemist-kretsar som utvecklas för bärbara datorer. Denna med 512 exekveringsenheter (EUs) och en klockfrekvens på 1,8 GHz.

Informationen kommer från Twitter-användaren Benchleaks som hittat ett inlägg i databasen för testsviten Geekbench. Grafikprocessorn registreras endast som ”Intel Xe” men ser vi till specifikationerna står det klart att det är en Alchemist-enhet menad för laptops.

Enheten lyckades kamma hem en OpenCL-poäng på 34 360. Cirka 88 procent högre än slutpoängen an annan Arc-GPU med 256 EUs lyckades kamma hem. Dessa testades dock inte med samma system sett till processor och dylikt. Rent generellt är det däremot inte så värst imponerande prestanda vi sett än så länge från dessa grafikprocessorer. Värt att påpeka är dock att lanseringen av grafikkortsserien är någonstans mellan sex och åtta månader bort. Något som ger Intel gott om tid att få sitt på det torra när det kommer till drivrutiner och andra optimeringar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid