Mycket kan sägas om Intels integrerade grafik, men det största problemet är inte brist på prestanda utan deras drivrutiner och spelstöd. Enligt nya uppgifter ska Intel ha anställt Richard Huddy som haft hand om kontakten utåt med utvecklare för AMD, men har även erfarenhet från NVIDIA med sig.

Richard Huddy plockades upp av ATI 2002 efter att under en längre tid varit anställd hos NVIDIA. Hos sin nya arbetsgivare vart han ansvarig för att hålla och knyta kontakter utåt med spelutvecklare, för att bland annat optimera spel efter deras produkter. ATI blev sedan uppköpt av AMD och strax innan sommaren framgick uppgifter om att han skulle lämna AMD.

Nu ska alltså Intel ha anställt Richard Huddy och medan hans position ännu inte är officiell, väntas det att det blir en liknande den han hade hos AMD. Intels integrerade grafik i Sandy Bridge (och kommande Ivy Bridge) är mer än kapabel att spela väldigt många spel om man drar ned på inställningarna. Problemet ligger inte i bristfällig prestanda utan i företagets drivrutiner och relationer med spelutvecklare.

Med tanke på att över 50 procent av dagens datorer använder sig av Intels inbyggda grafik, finns det en stor potentiell marknad för spelutvecklare. AMD samarbetar idag med spelutvecklare för att ”alla spel ska fungera med Llano” och dess integrerade grafik. Är det en strategi Intel kan anpassa efter sina egna produkter ser vi deras rekrytering av Richard Huddy som någonting positivt för företaget.


Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid