Intel Arc får med grafikkortsseriens senaste drivrutin en prestandaskjuts i spel byggda kring gränssnittet DirectX 9 på upp till 80 procent.

Intels grafikkortsserie Arc har mötts av väldigt blandad kritik. Hårdvaran Intel tagit fram har imponerat men mjukvaran och drivrutinerna lämnade en generellt dålig smak hos recensenter när det begav sig. Intel fortsätter dock inte helt förvånansvärt att fila vidare på dessa aspekter och den senaste drivrutinen för grafikkorten ger en rejäl prestandaskjuts i gränssnittet DirectX 9.

Intel Arc kommer utan något hårdvarustöd för just DirectX 9. Spel som baseras på gränssnittet körs istället genom ett slags översättningslager till DirectX 12 Ultimate. Något som innebär att äldre spel fortfarande kan köras med Arc-grafik. Trots att DirectX 9 är ett 20 år gammalt gränssnitt driver det fortfarande många populära speltitlar som CS:GO och League of Legends. Något som gör det extra viktigt att Intels enheter kan leverera den prestanda som potentiella kunder kräver.

Den nya drivrutinen som kallas 3953 kommer med optimeringar för populära DX9-titlar som till Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Payday 2 och Starcraft 2. Enligt Intel själva är det rejäla prestandalyft som användare kan vänta sig med den nya drivrutinen.

I Counter Strike: Global Offensive kan vi till exempel se Intel hävda ett prestandalyft på nästan 80 procent jämfört med föregående drivrutin vid 1 080p-upplösning. Vi ser inga jätteskillnader i speltiteln Guild Wars 2 men andra titlar som Stellaris, League of Legends och Starcraft 2 ser alla markant högre FPS i de två upplösningarna.

Intel säger att företaget kommer att lägga till fler speltitlar till denna lista i framtiden. Hur pass stora prestandaförbättringar och hur många titlar det faktiskt blir återstår dock att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid