Intel har alltid erbjudit processorer med upplåsta multiplikatorer specifikt för överklockning, men dessa modeller har aldrig täckts av någon som helst garanti samma sak kan även sägas om deras konkurrent AMD. Nu börjar Intel erbjuda inget mindre än garanti för överklockare – för ett pris.

Intel och AMD erbjuder båda upplåsta processorer för de entusiaster som vill hålla på med överklockning, men går processorn sönder är det ingenting deras garanti är till någon hjälp. Ingen av dem brukar däremot vara speciellt petiga med att ställa frågor om en processor har gått sönder, och det finns egentligen inget sätt för dem att kolla om processorn gick sönder på grund av överklockning.

Förutom att ha vara försiktig, krävs rätt kylning vid överklockning

I vilket fall som helst så har Intel fått mycket feedback från konsumenter som frågat om överklockning ingår i den vanliga garantin. Därför har de nu börjat erbjuda garanti för deras upplåsta processorer, till ett pris vi kan tycka är rätt så överkomligt i förhållande till vad processorerna kostar att köpa i handeln. Garantin går under namnet Performance Tuning Protection Plan, och kostar runt 150 – 250 kr beroende på processor.

Annons
  • Intel Core i5-2500K (LGA1155) – $20
  • Intel Core i7-2600K (LGA1155) – $25
  • Intel Core i7-2700K (LGA1155) – $25
  • Intel Core i7-3930K (LGA2011) – $35
  • Intel Core i7-3960X (LGA2011) – $35

Garantin måste köpas inom ett år efter att inköpet av processorn gjordes, garantin gäller under en 3 års period och täcker bytet av en processor. Intel säger att de fortfarande inte stödjer överklockning officiellt, utan att det är ett komplement till deras ordinarie garanti. Den här extra tjänsten Intel skapat kommer finnas tillgänglig inom en testperiod på 6 månader, varpå den blir permanent förutsatt att den är framgångsrik. För mer information om garantin, villkoren och eventuellt köp klicka här.

Vad tycker våra läsare? Kan ni tänka er att betala för att få officiell garanti från Intel till er överklockade processor?


Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
BirksMean MachineEliXyR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

Går min CPU sönder, vem vet om jag överklockat den eller inte?

Processorn har ju garanti endå.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Har ni funderat på vad kontakt-padsen på ovansidan av CPU:n är till för någon gång? 😉

Birks
Medlem
Birks

Känns som rubriken är lite missvisande.
Överklockningsgaranti är för mig att den klarar en viss frekvens.
Men det som menar är att garantin fortfarande kommer att gälla om du har överklockat.