Intel har presenterar en ny modell av deras kommande mobila processorplattform Skylake och likt Apple satsar processorjätten helhjärtat på USB-gränssnittet. Den bärbara prototypen som Intel nu visar upp på IDF är utrustad med företagets kommande Skylake-processor och har inga andra kabelanslutningar än två USB 3.1-kontakter.

När Apple lanserade 2015 års Macbook var det inte bara den lättaste och tunnaste modellen i företagets utbud. En av flera viktiga anledningar var att Apple valde att slopa allt vad som heter anslutningsmöjligheter och extrakontakter till sin minimalistiska dator. Apples 12-tums Macbook har endast en ensam kabelanslutning som med sitt USB 3.1 gränssnitt och Type-C anslutning används för allt från laddning till inkoppling av externa tillbehör. Ett grepp som mottogs med både hyllningar för dess minimalistiska design och kritik för extrakostnader i form av kabeladaptrar för den som vill koppla in mer än bara laddkabeln i sin dator.

2-i-1 dator med endast två portar

Apple jobbar tätt tillsammans med Intel på flera sätt och när nu processortillverkaren presenterar sin bärbara Skylake-prototyp är det med tydliga Apple-influenser. Prototypen kommer i en ytterst slimmad design där datorn väger under 1 kilo och har en profil på 20 millimeter. Skärmen mäter 12,5 tum, har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar och ska gå att lösgöra från tangentbordet för en mer traditionell surfplattsupplevelse.

Förutom att Intel tryckt in sin sjätte generations Core-processor i prototypen har företaget även sett över portutbudet. Borta med vinden är alla extra bildskärmsanslutningar och stora USB-kontakter. Istället har Intel satsat på två ensamma USB 3.1 Type-C kontakter som ska användas för både laddning av datorn samt inkoppling av övriga tillbehör.


Relaterade artiklar

4
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
BanneanEn annan KorvenThomaseronumRackhamDenRöde Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RackhamDenRöde
Gäst
RackhamDenRöde

Vill inte ha någon surfplatta så det faktum att tangentbordet går att ta av är wasted på mig. Och dessutom kopplar jag väldigt ofta in diverse grejer till laptopen så att behöva ha en massa donglar känns rätt ”B” det med.

Men för den som är ute efter något riktigt slimmat.. varför inte?

Thomaseronum
Gäst
Thomaseronum

Ja, det är ju iaf TVÅ portar på denna. 😉

En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Två portar är mer än dubbelt så bra. Då kan man ladda och använda USB-minne samtidigt, dessutom kan man föra över från ett minne till ett annat, utan att mellanlagra på datorn (ifall man inte behöver ladda samtidigt då). Dock skulle det vara bra med en port för att koppla in en extern skärm.

Bannean
Gäst
Bannean

Man kan ju köra hub för att koplla in skärm och tillbehör samtidgt.