Intels kommande processorarkitektur Ivy Bridge är minst lika efterlängtad hos hembyggare, entusiaster såväl som många användare som väntar på nästa köp av bärbar dator. Nu bekräftar en högt uppsatt direktör på Intel att Ivy Bridge försenas, någonting en källa till NordicHardware kan bekräfta.

Vi rapporterade tidigare om att Intel skulle fördröja volymleveransen av sina kommande Ivy Bridge-processorer på den nya 22 nanometer tekniken, då de fortfarande har för stora lager kvar av Sandy Bridge. VR-Zone rapporterade att detta enbart gäller de tvåkärniga modellerna, och att Ivy Bridge med fyra kärnor fortfarande ska lanseras precis som planerat.

Intels Sean Maloney, säger att han ”tror det är juni” Ivy Bridge ska dyka upp. Anledningen ska inte vara varken lagerstatus på Sandy Bridge, eller bristande efterfrågan utan problem med den nya – världsledande tillverkningstekniken på 22 nanometer. Intel har fortfarande som plan att lanseras Ivy Bridge under årets andra kvartal, men det ser ut att bli någon gång under juni istället för den 8:e april.

Enligt uppgifter till NordicHardware bekräftas förseningen av de nya processorerna. Det här ska dock inte påverka lanseringen av de nya moderkorten med Intels 7-serie styrkretsar, utan de har fortfarande sitt lanseringsdatum den 8:e april. Men det kommer att få direkta konsekvenser mot nästa generations Ultrabooks som troligtvis får senareläggas, då de skulle utrustas med de nya Ivy Bridge-processorerna.

Under juni månad har AMD sin kommande Trinity-arkitektur på ingående, med två Piledriver-moduler (fyra kärnor) och en kraftfullare grafikdel än den vi hittar i Llano. Det ser alltså ut som att både Ivy Bridge och Trinity kommer att hitta ut på marknaden ungefär samtidigt, för både stationära och bärbara system.

Källa: Financial Times


Relaterade nyheter:

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Kenneth AJacob HugossonMcKinley Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Som Darth Vader sa: NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

McKinley
Medlem
McKinley

Och detta betyder alltså i sin tur att vi får vänta ytterligare några månader extra på Kepler?

Medlem
WIRN

men iaf bra för AMD

Medlem
Wargreymon

Läste lite på FT artikeln, detta verkar bara påverka bärbara datorer. De nämner i alla fall inget om att desktop CPUerna också ska vara försenade.

Kenneth A
Gäst
Kenneth A

[quote name=”wargreymon”]Som Darth Vader sa: NOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO![/quote]
Möjligen OT med hänsyn till artikeln, men är det inte Luke some säger det när han får veta att den gamle busen Vader är hans far?

Kenneth A
Gäst
Kenneth A

[quote name=”smartidiot89″]I slutet på Episode III (nya filmerna som inte alls är lika bra som de gamla), kommer ett avgrundsvrål när han får reda på att Padme är död.

Den här länken skall icke missbrukas, använd den med omsorg och endast i situationer som dessa: http://nooooooooooooooo.com/%5B/quote%5D

Jag får se mig rättad. Borde kommit ihåg detta… såg den nämligen i helgen. Dock är Luke´s nooooooooooooooo från episod 5 mer från hjärtat. 😉

Medlem
Wargreymon

Haha, såg 1-6 i helgen ^^