Tidigare den här månaden utannonserade Intel att de planerade en lansering av nya NUC-enheter, där NUC står för Next Unit of Computing, med fjärde generationens Core-processorer inom kort. Nu meddellar kretsjätten att kitet D54250WYK är på väg till butik.

NUC är ett produktkoncept från Intel som bygger på små barebones som i sin tur bygger kring moderkort i formfaktorn UCFF på 11 x 11 centimeter. Dels kan lösa moderkort med formfaktorn köpas för montering i tredjepartschassin, eller så kan färdiga barebones köpas från Intel, som då inkluderar moderkort med processor samt nätaggregat i ett plastchassi.

Nu är de första modellerna med Intels Haswell-processorer under huven på väg ut i handeln, och modellen som står först i kö heter D54250WYK, som använder sig av moderkortet D54250. Moderkortet, som använder sig av styrkretsen QS77, kommer även säljas separat och levereras med en fastlödd Core i5-4250U med två kärnor med hyper-threading på 1,3 gigahertz och turbo upp till 2,6 gigahertz.

nuc_board

Som en barebone får man sedan utöka enheten med eget minne i form av två DDR3-SODIMM-moduler på upp till 1 600 megahertz och lagring via mSATA 6 Gbps. Det finns även en mPCIe-kontakt för att bygga ut med exempelvis trådlöst nätverk eller andra tilläggsfunktioner.

Enheten har fyra USB 3.0-portar, två USB 2.0-portar via intern kontakt, gigabitnätverk, och infraröd sensor på framsidan. Bildanslutning sker via Displayport 1.2 eller HDMI 1.4, som drivs av processorns Intel HD 5000-grafikkrets. Som tidigare NUC-enheter kan D54250WYK monteras på baksidan av en skärm med VESA-fäste.

Enheterna bör finnas tillgängliga inom kort, dock med en okänd prislapp. Det vore rimligt att anta att de Haswell-baserade enheterna ersätter positionen hos sina Ivy Bridge-syskon, vilket bör placera nykomlingen omkring 3 000 kronor.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Sjukt trevliga nyheter! Specarna är grymma, och det är guld att intel förstått vikten av att ha en IR-sensor direkt i chassit.
Jag kommer få riktigt svår beslutsångest mellan denna och Gigabytes Core i7-4770[b]R[/b] barebone! Beslutet får vänta i avaktan på recensioner och benchmarks.