Intels efterlängtade CPU-arkitektur ska enligt nya uppgifter göra debut på marknaden den 5:e augusti och gör det med fokus på entusiaster och överklockare. Processortillverkaren introducerar sin nya plattform med två upplåsta K-modeller, Core i7-6700K samt i5-6600K, tillsammans med nya styrkretsen Intel Z170.

Intel Skylake kommer att medföra flera nyheter jämfört med både tidigare arkitekturerna Haswell Refresh och Broadwell. Medan Broadwell med dess nya 14 nanometersteknik knappt hunnit ut på den stationära marknaden ännu har det samtidigt varit med klent fokus på entusiaster och överklockare.

Med Skylake har Intel till synes lagt ett större fokus på mer krävande användare och denna gång handlar det om mer än en krympning av tillverkningsteknik, som mestadels var fallet med övergången från Haswell Refresh till Broadwell. Skylake har en effektivare CPU-arkitektur som ska ge högre prestanda vid samma givna klockfrekvens samtidigt som vi finner stöd för den nya minnestekniken DDR4 och annan utökad funktionalitet.

Extra intressant är att de flesta indikationer pekar på att Skylake-processorer även kommer bli bättre lämpade för överklockning, något som Intel själva verkar vara medvetna om när man introducerar sin nya plattform för stationära användare.

Enligt läckta uppgifter till Benchlife ska Intel nämligen starta sin introduktion med två toppmodeller som med suffixet ”K” riktar sig mot entusiaster som vill nyttja kretsarnas upplåsta multipliers för att ytterligare pressa processorernas klockfrekvenser.

Överklockare i fokus från dag 1

Den 5:e augusti ska Intel lansera de två processormodellerna Intel Core i7-6700K samt Core i5-6600K tillsammans med företagets mest välutrustade och kraftfylla styrkrets, Intel Z170.

Lanseringen av Skylake som startar inom en knapp månad kommer sedan att följas upp med ytterligare modeller för mer budgetorienterade konsumenter. Dessa planeras att introduceras i Europa mellan den 27 september och den 3:e oktober, samtidigt som de något mindre påkostade styrkretsarna Intel H170, B150 samt H110.

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
S0urcerr0R Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
S0urcerr0R
Medlem
S0urcerr0R

Nu fattas bara modellerna med 72EU’s. Och hoppas att dessa grafikresurser också skalar bra vid överklockning, speciellt med DDR4 och eDRAM i ryggraden.
Det blir riktigt intressant att se hur den slutgiltiga Skylake presterar.