Intel vill inte att användare skruvar upp frekvenserna hos Alder Lake-processorer utan K-suffix. Företaget har nu till och med gått ut och varnat för potentiella skador på låsta processorer som överklockas.

Intel har gått ut och påpekat att deras låsta Alder Lake-processorer minsann inte är till för överklockning. Detta efter att överklockare lyckats skrämma upp billigare låsta Alder Lake-processorer en bra bit över sina fabriksfrekvenser.

Varningen är inte mycket mer än att Intel klargör att processorer inte är ämnade för överklockning. Skulle användare ändå välja att öka klockfrekvenserna påpekar tillverkaren att potentiella problem som kan uppstå inte täcks av någon garanti. Sist men inte minst hävdar man även att överklockning av dessa processorer kan leda till kortare livslängd på processorerna och andra komponenter.

Intel ryktas även förbereda en mikrokodsuppdatering som ytterligare ska låsa möjligheten att överklocka processorerna. Detta är dock ingenting som Intel själva har bekräftat ska hända. Hur hela historian kring överklockning av låsta Alder Lake-processorer kommer att sluta är således något som återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid