Intel har problem med att ta sig vidare från 14 nanometer och kommer lansera den nionde generationens Core-processorer på samma tillverkningsteknik. Nu har sju av dessa modeller listats i officiella dokument.

I år kommer Intel att släppa lös den nionde generationens Core-processorer. Denna kommer att baseras på samma arkitektur som den åttonde generationen (Coffee Lake) men kommer med ett par mindre uppdateringar.

Sju processorer har listats i ett officiellt dokument från Intel. Fem av dessa går under Core i5-flagg medans de andra två är Core i3-modeller.

Samtliga Core i5-modeller kommer utrustade med sex kärnor och integrerad GT2-grafikkrets. Core i3-familjen kommer likt tidigare med fyra kärnor och även här integrerade GT2-kretsar.

Det kunder kan förvänta sig av dessa uppfräschade processormodeller är en aning högre klockfrekvenser från fabrik. Processorerna listas med 100 megahertz (MHz) högre standardfrekvenser än sina föregångare. När det kommer till processorernas turbofrekvenser handlar det om en ökning på upp till 200 MHz. Detta vid samma TDP-värde som sina föregångare från den förra generationen.

Inga Core i7-modeller eller den ryktade 8-kärniga processorn (som spekuleras gå under Core i9-flagg) listas av Intel. Vi har däremot sett den 8-kärniga modellen dyka upp i databaser tidigare. Huruvida detta innebär att Intel gör en stegvis lansering av sin nya processorgeneration eller om dessa modeller kommer att listas med sina småsyskon inom kort återstår att se.

Nionde generationens Core-processorer kommer att fortsätta använda sockel LGA 1151. Moderkort med styrkretsar ur 300-serien som används för existerande Coffee Lake-processorer kommer även att vara hembasen för dessa kommande enheter.

300-seriens styrkretsar kommer att utökas med Z390 som förväntas lanseras under årets tredje kvartal i samband med att de nya processorerna blir tillgängliga.

Intel Coffee Lake-S i form av 8-kärnig processor listas i databas

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid