Intel ångar på med sin satsning på ultrabooks och nästa anhalt är ett bredare stöd för pekteknik i och med lanseringen av Windows 8. Nu lovar Intels vd Paul Otellini att det redan finns ett 40-tal ultrabooks under utveckling med Windows 8 och pekskärmar på specifikationslistan.

Totalt ska det finnas mer än 140 olika ultrabook-modeller under utveckling som använder sig av Intels färska Ivy Bridge-processorer och av dessa ska ett drygt 40-tal byggas kring Windows 8 och utrustas med pekskärmar. Vilket är en ökning från tidigare siffror avslöjade av företaget. När de olika modellerna ska dyka upp på marknaden och vilka tillverkarpartners som ligger bakom dem avslöjades inte, men tidigare presentationer har visat att flera stora tillverkare redan hoppat på tåget. Redan under Computex såg vi bland annat moderkortsjätten Asus visa upp flera intressanta ultrabooklösningar där en ny modell av Asus UX21A visades upp med tillhörande pekskärm.

Utöver färska siffror för anstormningen av pekvänliga ultrabooksmodeller avslöjade Paul Otellini under företagets konferenssamtal att det även finns ett dussintal hybridmodeller under utveckling. Här pratar vi om ultrabooks där den bärbara datorn kan omvandlas till en surfplatta på olika sätt. Vi har bland annat sett Asus Taichi med dubbla 1080p-skärmar, men även andra lösningar som dockningsbara skärmar eller för den delen MSI S20 med ett tangentbord som skjuts in under själva skärmen.

Annons

En sak är åtminstone säker, ultrabookmarknaden kommer att breddas rejält den närmaste framtiden och den stora frågan är kanske inte vad som händer med alla tunna datorer på marknaden – utan snarare vad som händer med alla andra som inte faller in i kategorin ultrabooks.

Källa: CNET


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ImlalTidsdjuret Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tidsdjuret
Medlem
Tidsdjuret

Nu blir det rörigt, vem tar sig an att testa och kategorisera alla för hur skall man kunna välja?

Imlal
Gäst
Imlal

Tycker också att det börjar bli väl många modeller. Sedan tror jag det här med pekskärm inte kommer vara någon hit för mig personligen när det gäller vanliga notebooks. Känns som det blir bökigt att sträcka sig över tangentbordet. Men de får gärna skapa ultrabook-tablets åt mig 😉 Eller dockningslösning a’la Asus Transformer.