Det är tydligt att vi går nya tider till mötes och Qualcomm står i rampljuset. Intel ska tidigare ha sagt att Qualcomm är deras största hot på marknaden, någonting som även ska stämma in på grafikkortsjätten Nvidia.

Qualcomm är en väletablerad aktör på den mobila marknaden. Anledningen till Qualcomms framgång är ett väletablerat ekosystem men även att de ligger i framkant inom integration av kretsar, så som deras Snapdragon S4 för mobiltelefoner med inbyggt 4G/LTE-stöd. Nvidia väntas komma med denna integration i deras budgetprocessor Grey och medan det är oklart när Intel tar det stora steget, kan vi med säkerhet säga att det bara är en tidsfråga.

Nvidia finns redan i många smartphones och surfplattor, medan Intel kämpar med att bli en betydelsefull aktör inom båda segmenten. Enligt källor till Fudzilla ser Intel och Nvidia, Qualcomm som deras största konkurrent. Medan det i dagsläget gäller främst smartphones och surfplattor, bör det även gälla på segmentet för persondatorer i samband med lanseringen Windows 8 och RT.

AMD som oftast förknippas som Intels och Nvidias ärkerival, gjorde i slutet av förra året ett liknande utlåtande i frågan.

”We’re at an inflection point,” sa AMD:s talesman Michael Silverman. ”We will all need to let go of the old ’AMD versus Intel’ mind-set, because it won’t be about that anymore.”

Om lite mer än en månad lanserar Microsoft sina nya operativsystem och vi borde då ha en tydligare bild av var marknaden är på väg. Det är ännu oklart vilken inverkan ARM-processorerna kommer ha på marknaden för persondatorer, men de kan komma att bli riktigt intressanta alternativ i budgetsegmentet. Vad som står klart är att Intel, Nvidia och AMD som ofta står i centrum för marknaden av persondatorer har en helt annan syn på marknaden än tidigare.


Relaterade artiklar:

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Anton Karmehedflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

När man kan sömlöst koppla och skicka bilder/info till alla enheter med touch i sitt hem, vad jag väntar på till resonliga priser.

Anton Karmehed
Admin

Ja det tradiga är ju att vi förmodligen hade haft det redan idag om alla tillverkare bara hade slagit sig samman och jobbat för en enad standard/teknik, men istället kör alla sina egna grejer så att man varken vet ut eller in och kompabilitet/samt utvecklingstid blir lidande. 😛
Men det ger sig nog med tiden så man får väl bita ihop.