Intel bekräftar återigen en större satsning på diskreta grafikkort genom att publicera en teaservideo på Twitter där man avslöjar att lanseringen är planerad till år 2020.

Intel passar på att fånga vågor i kölvattnet av Nvidias Geforce RTX-hypebåt och laddar med sin egen teaser för processorjättens kommande diskreta gaminggrafikkort. Medan Intel är en gigant inom CPU-marknaden med många år av närmast totaldominans har företaget samtidigt vidareutvecklat sina egna grafiklösningar. Förutom Larrabee och andra diskreta GPU-lösningar för professionella arbetsscenario har Intel dock fokuserat på integrerad grafik i sina processorkretsar.

”We will set out graphics free”

I en video på Twitter bekräftar nu Intel sin avsikt att lansera diskreta grafikkort på marknaden tills år 2020. Videoklippet innehåller tyvärr inga detaljer om de kommande grafikkorten utan handlar mer om ett försök att bygga upp intresse för Intels satsning på diskreta grafikkort.

Exakt vilken marknad och inriktning Intel kommer att ha med sin första seriösa satsning på diskreta grafikkort är oklart. Det mesta pekar mot en större satsning på gaming och spelare då man både tagit in spelinriktade GPU-talanger från AMD samt pratar om esport och directx12-grafik i sin teaservideo. Hur tror du att det blå laget kommer att lyckas och vad tror du att Intels diskreta grafikkort har för chans att ta sig an Geforce- och Radeon-kort från Nvidia och AMD?

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
5 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Anton KarmehedJBMorkulGrammar Nazi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Grammar Nazi
Gäst
Grammar Nazi

”Hur tycker du det blå laget kommer att lyckas” Som jag alltid brukar säga, det är ingen tycka sak. 😉