Intel har nu meddelat att man börjat få ordentlig fart på tillverkningen av sina uppdaterade Cougar Point-styrkretsar och att man den 14 februari väntas börja skeppa de nya B3-steppade styrkretsarna till partners och kunder. Den nya B3-steppingen lider inte av den SATA-defekt som tidigare kretsar lidit av, samtidigt väntas nya konsumentmoderkort dröja flera månader.

Intel är i ett skede att man nu börjar skeppa sina nya felfria styrkretsar till moderkortstillverkare och systembyggare där det sedan kommer att dröja åtskilliga veckor innan kretsarna kan omförvaltas till slutgiltiga konsumentprodukter. Moderkortstillverkare väntar sig inte se några större volymer av B3-steppade moderkort förrän under slutet av april, uppgifter som vi tidigare rapporterat om och som alltså fortfarande står fast.

I värsta fall kan det dröja längre än så innan de nya B3-steppade moderkorten hittar ut på marknaden i större kvantiteter. I ett dokument har Intel nu i detalj förklarat för sina partners hur deras uppdaterade B3-kretsar skiljer sig från de tidigare B2-kretsarna.

Description of Change to the Customer:
Intel is initiating an B2 to B3 stepping conversion for the Intel ® 6 Express Chipsets and Intel ® C200 Series Chipsets where products will undergo the following changes:

  • New S-specs and MM numbers for the converting products
  • Revision ID will change from 04h to 05h
  • BIOS Update (Revision 1.1.4 of the BIOS Specification Update and Reference Code)
  • B3 stepping package is pin compatible with B2 stepping package
  • Minor metal layer change from B2 to B3 improving lifetime wear out with no changes to functionality or design specifications

Samtidigt har vi nåtts av rapporter kring vad som ska hända med de miljontals Sandy Bridge-moderkort som sålts med felaktiga kretsar. Enligt uppgifter är det idag inte helt klart vad som kommer att ske med moderkort som byts in eller skickas tillbaka från konsumenter. Men troligtvis kommer korten att förstöras medan de kort som fortfarande är fast i kanalen väntas återvända hem till fabrikerna för reperation och utbyte av styrkretsar.

Läs mer om Intels styrkretsproblem i vår konsumentguide.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid