Sandy Bridge-E och LGA2011-plattform kommer att ta över efter Intels populära entusiastplattform LGA1366. Tidigare har vi sett att Intel planerat för en lansering av Sandy Bridge-E i fjärde kvartalet, något som nu verkar skjutas på framtiden. Processorjätten ska enligt de senaste ryktena istället ställt in siktet på en lansering i januari på CES 2012.

Intels nya entusiastplattform kommer att bestå av styrkretsen Intel X79 och ett flertal processormodeller som med Sandy Bridges arkitektur bör höja prestandan märkbart mot LGA1366-plattformen. Intels nya Sandy Bridge-E kretsar ska förutom högre grundprestanda vid samma klockfrekvens även stoltsera med en fyrkanalig DDR3-minneskontroller (Något vi önskar för AMD A-serien!) samtidigt som vi ser ett kraftfullare stöd för PCI Express-enheter och andra godsaker.

Tyvärr verkar nu Intel beslutat sig för att flytta lanseringen av den efterlängtade entusiastplattformen och även om allting ännu bara är rykten kan vi inte låta bli att spekulera i varför man tar ett sådant beslut. Att Intel skulle få en ganska seg start på året under CES 2012 i Las Vegas när nu Ivy Bridge-lanseringen senarelagts kan vara en anledning. En annan att Intel i första hand vill fokusera på sina Sandy Bridge-baserade serverkretsar. En tredje betydligt mer spekulativ anledning kan vara att man helt enkelt inte ser en anledning till att höja ribban på entusiastmarknaden när AMD senarelagt sin nya Bulldozer-arkitektur.

lga2011Lanseringen av Sandy Bridge-E var tidigare lagd till fjärde kvartalet 2011.

Oavsett anledning kan det alltså bli upp till ytterligare ett kvartals väntan på LGA2011 och Sandy Bridge-E, vilket med största sannolikhet gör en hel del av våra läsare ganska besvikna.

Källa: VR-Zone

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Swedish Berserk[ToMaHaWk] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
[ToMaHaWk]
Medlem
[ToMaHaWk]

Lite trist men faktiskt föga förvånande. De potentiella anledningarna bakom detta är ju som bekant några stycken men nog känns det lurt att Intel inte känner sig särskilt hotade av AMD’s lanseringar och därmed ser tillfälle att mjölka befintliga plattformar en gnutta längre.

Även om än man gärna skulle se att Bulldozer sätter någon slags press på Intel, antingen via prissättning eller flertrådad prestanda, så har jag mina tvivel på deras framgångar, i varje fall på desktop-produkter. Jag hoppas dock att jag har fel så det sjunger om det! 🙂

Svensken
Medlem
Svensken

Bra för AMD trist för dom som väntar på dom.