Kommande Intel Coffee Lake använder sig av sockel 1151, trots detta så finns det ingen kompatibilitet för Skylake eller Kaby Lake på Z30-moderkort.

Intel brukar brukar hålla kvar vid samma processorsockel under två processorgenerationer, detta skulle baserat på företagets tidigare strategier betyda en ny sockel för kommande processorarkitekturen Coffee Lake.

Dock ska även Coffee Lake använda sig av samma fysiska sockel som föregångarna Skylake och Kaby Lake. Detta har lett till spekulationer kring om processorer från de två tidigare generationerna kommer att vara kompatibla med den nya 300-seriens moderkort.

Inget Skylake eller Kaby Lake på Z370

Hemsidan Hardware.info har satt dessa spekulationer till test för att se om användare med processorer baserade på Skylake eller Kaby Lake kan uppgradera till ett moderkort med den nya styrkretsen Z370.
Dock resulterade både testen med en Intel Core i7-7700K i ett Z370-baserat moderkort samt en Intel Core i7-8700K i ett Z270-moderkort i system som inte kunde startas.

Intel har ännu inte officiellt yttrat sig om exakt vad som skiljer sockel 1151 för Coffee Lake från sockel 1151 för Skylake och Kaby Lake, men spekulationer om ändringar i hur kontaktpinnarna är arrangerade i sockeln cirkulerar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

Skandal av Intel, OM de nu inte kan ge ett hållbart motiv, så möjligen kan de då få se Coffee Lake floppa. Idag finns ju alternativ, om man nu ändå måste byta moderkort i samband med CPU-uppgradering. /jb

Morkul
Medlem
Morkul

Skandal är väl ändå att ta i. De har helt enkelt lagt in nya funktioner som gör att de gamla chipseten inte fungerar längre. Detta är ingenting som kommer som en övervakning direkt och någonting som vi pratat om tidigare här på NH. En sak som jag bland annat har påpekat tidigare detta forum är att när de ökar antalet kärnor så kommer inte de gamla cipseten komma att adresserad dem. Men det finns antagligen fler funktioner som vi inte vet som som helt enkelt inte stöds. Innan vi börjar prata om vad som är flopp eller inte och vad… Läs hela »

JB
Medlem
JB

Läste du inte ordentligt vad jag skrev Morkul? Skandal/flopp – OM de nu inte kan ge ett hållbart motiv. Och IDAG (jämfört med för ett drygt halvår sedan) finns ju alternativ, Amd Ryzen är ju en given konkurrent. Men visst skall vi avvakta prestandatester samt priser, i DET har du helt rätt. Sen är det ju som alltid en fråga om vilken målgrupp som processorerna är avsedda för, gamers eller andra datoranvändare. /jb