Det ser ut som att tidigare uppgifter stämmer och att nästa generation SSD från Intel faktiskt får en SandForce-kontroller. Prestandan ser ut att ligga i linje med andra SandForce-enheter och der ser alltså inte ut att göra oss besvikna.

Intel SSD 520 går internt hos Intel under namnet Cherryville, och nu har de första solida uppgifterna och specifikationerna dykt upp. Det har pratats om att den nya serien skulle drivas av en SandForce-kontroller, och utifrån prestandasiffrorna nedan ser det verkligen ut som så.

Intel SSD 520 kommer som tidigare nämnt i storlekarna 60, 120, 180, 240 och 480 GB för att täcka så många prissegment som möjligt – någonting Intel är förhållandevis dåliga på idag i jämförelse mot konkurrensen. Prestandasiffrorna i tabellen är med 240 GB-varianten, så vi kan vänta oss något lägre skriv- och läshastigheter i de med mindre lagringsutrymme, men det är slumpmässiga läsningar och skrivningar som blir mest lidande. De ligger alltså i linje med vad vi sett i andra SandForce-baserade enheter.

Annons
Modell Intel SSD ”Cherryville” 520
60, 120, 180, 240, 480 GB
Kontroller SandForce SF-2281
Minnesteknik 25nm MLC NAND
Gränssnit SATA 6.0 Gb/s
Sekventiell läshastighet 550 MB/s
Sekventiell skrivhastighet 520 MB/s
Slumpmässig läshastighet <40 000 IOPS*
Slumpmässig skrivhastighet <85 000 IOPS*
MTBF 1 200 000 timmar
Hållbarhet Minst 5 år, med skrivningar på 20 GB/dag
Formfaktor 2,5″
Garanti 5 år

*Det här är enhetens absoluta MAX-värde

Vi har frågat Intel om deras nya SSD-serie, och det faktum att dagens SandForce-enheter knappast varit de mest stabila. Många av dem har genererat fel som blåskärm och andra problem som tvingat vissa användare att utföra ett flertal firmware-uppdateringar för att få rätt på sina enheter. Vi fick inte helt oväntat svaret att de inte kommer släppa någonting dåligt på marknaden, men även att de kommer ha ett finger i spelet i utvecklingen av SSD-enheternas firmware.

Lanseringen av samtliga Intel SSD 520-enheter har skjutits upp från slutet på det här året till nästa år, där den i början på första kvartalet ska lanseras.

Annons

Källa: Bouweenpc

Relaterade nyheter:

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
this Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
this
Medlem
this

Förhoppningsvis blir Intel den leverantör som verkligen kan leverera en stabil Sandforce enhet.

Skönt att se att man behåller sin otroligt åtråvärda garanti på 5 år.