Utvecklarkonferenser är ett populärt medium för företag som Intel att visa upp konceptprodukter och tekniker av det lite egendomligare slaget, och som praktexempel har företaget på sin IDF-konferens visat upp en processor så strömsnål att den kan drivas av ett glas vin.

Intel visade på IDF upp en demonstration som stack ut något ur mängden. En liten krets med låg strömförbrukning visades upp, ansluten med två elektroder som var nedsänkta i ett glas rödvin. Där reagerade elektroderna med vinets ätticksyra och gav således upphov till en ström. En väldigt liten sådan, men tillräckligt för att driva processorn.

Tekniken i sig känns igen från bland annat potatisbatterier och är ingenting nytt, utan Intels fokus ligger på processorn i fråga som kan tänkas användas i områden i världen med låg energitillgång. Vi har dock inte fått ta del av några detaljerade specifikationer för processorn i fråga.

wine

När processorn kan marknadsföras eller till vilken målgrupp den faktiskt i slutändan kommer riktas mot är ännu oklart, men demonstrationen i sig är ett kul exempel på hur strömsnåla processorer faktiskt kan bli idag trots den förhållandevis kraftfulla prestandan.


Relaterade nyheter

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Segen01 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Segen01
Gäst
Segen01

I framtiden beställer man ett glas vin till sig själv och en till sin mobil.