Bortom hypen för Alder Lake förbereder sig Intel även inför lanseringen av sina grafikkort som skulle delas upp i Xe-HP, LP, HPG och HPC. Nu har man dock bekräftat att familjen Arctic Sound inte längre planeras att produceras storskaligt.

Intel har gett upp på sina planer på att erbjuda sina Xe-HP serverkretsar kommersiellt. Denna serie benämndes som grafikkortsfamiljen Arctic Sound och skulle vara en skalbar plattform för saker som molnbaserad gaming eller rendering.

Informationen kommer från Raja Koduri som via Twitter förklarar hur man implementerade XE-HP i utvecklingsfordonet för Intels OneAPI och superdatorn Aurora. Däremot ska HP sedan ha utvecklats till HPC i form av enheten Ponte Vecchio och HPG för spelinriktade konsumentkretsar.

Enligt Koduri verkar det således som att Xe-HP har utfört sin uppgift och nu är det de andra familjerna av grafikkort som får all fokus. Till skillnad från Arctic Sound är dessa dock inte planerade att produceras av Intel själva utan produktionen tas hand om av TSMC.

Således har vi en mindre familj av grafikkort från Intel att hålla koll på. Xe HPG med Arc-serien av grafikkort för spel förväntas lanseras någon gång under 2022 års första halva. Exakt hur de överlevande grafikserierna från Intel lyckas på marknaden när det väl blir dags för lansering återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid