Intel lanserade sin processorfamilj Kaby Lake-X som instegsmodeller till X299-plattformen för mindre än ett år sedan. Nu har det blivit dags att säga adjö.

Processormodellerna Intel Core i5-7640X och Core i7-7740X lanserades som del av familjen Kaby Lake-X. Dessa blev tillverkarens instegsmodeller till entusiastplattformen X299.
Båda modellerna kom utrustade med fyra processorkärnor och Core i7-modellen med dubbla antalet processortrådar.

Processorerna blev dock inte lika populära som Intel hoppades och nu har tillverkaren bekräftat att det är dags att säga adjö.

Intel menar att marknadsintresset har skiftat till andra Intel-produkter. Därför kommer Core i5-7640X och Core i7-7740X att nå slutet på sin livscykel innan de ens hunnit fylla ett år.

Processorerna kommer att få ”End of life”-status från och med den 7 maj. Detta indikerar att produktionen av modellerna inom en snar framtid kommer att avslutas. Återförsäljare, distributörer och försäljare av färdigbyggda system kan dock beställa dessa modeller fram till den 30 november. Därefter kommer den sista leveransen av dessa processormodeller från Intel att ske den 31 maj 2019.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Olle P

”… marknadsintresset har skiftat till andra Intel-produkter…”
Jag misstänker att det initiala ”marknadsintresset” var av typen ”Hur tusan tänkte Intel nu?”, inte ”den här vill jag köpa”.

Kan inte vara många som sålts till faktiska användare.