Spelutvecklaren IO Interactive har nu öppnat en ny spelstudio, denna gång är det Sverige och Malmö som huserar den nya studion som ska fokusera på att utveckla nya speltitlar och serier.

IO Interactive är förmodligen bäst kända för spelserien Hitman som först såg dagens ljus i form av Hitman: Codename 47 som lanserades år 2000. Utöver den långgående serien har utvecklaren även stått för bland annat Kane & Lynch: Dead Men och dess uppföljare Dog Days som lanserades år 2007 respektive 2010.

Mellan 2004 och 2009 var Eidos Interactive IO:s moderbolag. Sedan blev det Square Enix som tog över den rollen mellan 2009 och 2017 då IO bröt sig loss och blev självständiga.

Nu expanderar utvecklaren genom att öppna upp sin andra spelstudio. Denna kommer att bära namnet IOI Malmö och som namnet antyder kommer den att vara belägen i Malmö. Medans utvecklarens första studio i Köpenhamn kommer att fortsätta jobba på fjolårets speltitel Hitman 2 kommer den nya studion att fokusera på att skapa nya spelserier och universum enligt IO:s VD Hakan Abrak.

I pressmeddelandet framgår det även hur Abrak såg Malmö som ett självklart val när det kom till att husera en nu spelstudio. Abrak nämner hur Malmö enligt honom har alla förutsättningar för att bli Skandinaviens epicentrum för spelutveckling. Staden huserar redan flera välkända spelbolag, till exempel Massive Entertainmant och Avalanche Studios.

IO Interactives nya Malmökontor ska redan vara färdigställt. Allt som återstår nu är för oss andra att vänta och se vad den nya studion har på gång.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid