Apples nya Iphone säljer som smör i solsken men i kölvattnet av sin nya telefonlansering har företaget stött på patrull. Den nya karttjänsten i Ios 6 har fått kraftig kritik och många har ställt sitt hopp till en extern app för Google Maps – något vi tydligen inte ska vänta oss i första taget.

Googles ordförande Eric Schmidt säger till Reuters att Google inte utvecklat någon separat Ios-app för Google Maps ännu, än mindre skickat in den för godkännande i App Store som tidigare rykten talat om.

”Vi har inte gjort någonting än,” sa Eric Schmidt angående frågan om en Google Maps app för Ios.

Även om detta inte betyder att vi aldrig kommer att få se en separat Google Maps app för Ios är det ganska tydligt att de som uppdaterar sin telefon, eller för den delen köper en ny Iphone 5 med Ios 6, får förlita sig på Apples fortsatta utveckling av sin egen karttjänst. Med de rutiner företaget har för certifiering av nya appar i App Store och den något ljumna inställningen från Google lär vi inte se någon karttjänst från sökmotorjätten i Apples nya operativsystem i första taget.

kartorNamnet på sveriges näst största stad – Göteborg – saknas fortfarande i Apples nya karttjänst.

Apples nya karttjänst som bygger till stor del på data från navigatorföretaget TomTom har bland annat fått kritik för dåligt uppdaterad information, landmärken och städer som helt enkelt saknas och i Sverige ofta lågupplösta satellitbilder.

För den som ändå vill använda Google Maps på sin Iphone eller Ipad med Ios 6 blir det till att antingen använda sig av en jailbreak för att tvinga in en installation av Googles karttjänst. Alternativt använda webbläsarversionen av Google Maps som kan läggas som en internetapplikation direkt på din enhets hemskärm.

googlemaps

Hur har ni Ios-användare reagerat på Apples nya karttjänst, har ni avvaktat med att uppdatera eller är ni nöjda/missnöjda med tjänstens nuvarande funktion?


Relaterade artiklar:

13
Leave a Reply

Please Login to comment
13 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
Andreas GSegen01Fjollan  iFrån TräskMartin LSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Undrar hur Turf skall lösa det som är på gång ut med en iOS app och som använder sig enbart av googles kartor.

Givetvis ser Google det här som en konkurrensfördel för Android och kommer inte ha nån brådska. Det är ju ändå ett aktivt val av Apple och det visar ju på risken för användare att vara helt utelämnade till ett företag.

Sims
Gäst
Sims

Egentligen är det här enbart positivt, för mig som inte drabbas. Tror det kommer leda till fler bra karttjänster, apple kommer inte kunna backa, utan tvingas att förbättra sin egen tjänst för att inte ta en pr-smäll. Google kan göra lite som de vill, de sitter redan på den överlägsna produkten när det gäller kartor och skulle kanske må bra av lite extra konkurrens.

Rickard Berg
Gäst
Rickard Berg

Uppdaterade min iFån 4S.

Sjukt irriterande med maps.
Har tidigare använt google maps när jag traskat runt i den uppländska skogen. Apples dito är ju värdelöst.

Sync till facebook är även dumt där man antingen kan välja på att synca alla kontakter eller ingen. Det går inte att importera enskilda facebook-kontakter på ett enkelt sätt.

Medlem
Json_81

[quote name=”Tempel”]Undrar hur Turf skall lösa det som är på gång ut med en iOS app och som använder sig enbart av googles kartor. Givetvis ser Google det här som en konkurrensfördel för Android och kommer inte ha nån brådska. Det är ju ändå ett aktivt val av Apple och det visar ju på risken för användare att vara helt utelämnade till ett företag.[/quote] Turf wars fungerar både före och efter uppdateringen och jag vet inte, men det ser ut som att de använder google maps. Tror inte appar som använder kartor går genom en annan app? Nu är ju… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Tänkter på den svenska appen Turf, turfgame.com Dom använder iaf googles kartor men om dom tankar dom separat eller kör via appen vete 17.

this
Medlem
this

Väldigt korkat av Apple att sluta använda sig av Google kartsystem innan man har ett likvärdigt eller bättre fungerande system tillgängligt… Tycker generellt sett att Apple börjar klanta sig mer på senare tid.

Medlem
WIRN

Men vem bryr sig om Göteborg, huvudsaken är ju att Stockholm finns

Svensken
Medlem
Svensken

Om nu Apple inte vill ha Google Maps är det deras problem. Att de sen inte kan bygga upp en bra karttjänst är bara skrattretande. Nej låt Apple köra sitt spår tycker inte Google ska lägga tid på att ta fram Google Maps igen till Apple enheter. Så kanske fler lockas över till Android. 🙂

Martin L
Medlem

Dom får såklart göra som dom vill – men om man ska tro deras tidigare presskonferens ( http://www.theverge.com/2012/6/6/3068266/google-maps-ios-commited ) så borde det ju dyka upp tycker man.

Fjollan  iFrån Träsk
Gäst
Fjollan iFrån Träsk

[quote name=”WIRN”]Men vem bryr sig om Göteborg, huvudsaken är ju att Stockholm finns[/quote]

HaHa, eller hur…
Vem vill bo på Sveriges ”baksida”.

Det skulle väl bli som en NÅL i ögat på Apple om Google fick fram en väl fungerande App lite snabbt.

Segen01
Gäst
Segen01

Jag gissar på att google redan har en app färdig. Tror nog dom vill känna av läget först.

Andreas G
Medlem

Aldrig att Jobs hade godkännt detta. Google Maps hade åkt ut så småningom, men inte utan att Apple hade ett kartprogram som var mer färdigt än det här.