Apple arbetar för närvarande på nästa generation av surfplattan Ipad och ska vi tro de senaste uppgifterna blir det med en Ipad mini-liknande design. Nu visar nämligen foton på vad som sägs vara bakhöljet till nästa generations Ipad en något kantigare och betydligt mer slimmad design.

Ipad mini har med sin tunna profil och förhållandevis komprimerade skärmkanter blivit en säljsuccé för Apple. När det blir dags att uppgradera storebror senare i år ser man ut att satsa på ett liknande designkoncept, något som det ryktats om redan tidigare.

ipad52

Den femte generationens Ipad väntas fortfarande byggas kring en 9,7 tum stor skärm och även om själva skärmpanelens storlek inte förändrats verkar det som att Apple både kapat millimetrar och gram från nuvarande generation av Ipad. Det bakhölje som sägs blivit fotat hos en kinesisk tillbehörstillverkare visar på ett tydligt Ipad mini-liknande formspråk med tydligare linjer och inte minst en tunnare profil.

ipad52

Åtminstone bakhöljet ska vara närmast lika tunnt som för Ipad mini vilket skulle betyda att vi förhoppningsvis får se en smalare profil på Ipad 5, troligtvis blir surfplattan då även tunnare än Ipad 2. Fjärde generationens Ipad mäter 9,4 millimeter i profil medan Ipad 2 mäter 8,8 millimeter och Ipad mini blott 7,2 millimeter. Med en tunnare profil och troligtvis lite krympta skärmkanter bör även vikten sjunka, något som nog många Ipad-användare välkommnar.

ipad54

Hur Apple lyckats pressa in samma batterikapacitet eller sänkt energiförbrukningen mot dagens generation är däremot en gåta. Bilderna av bakhöljet som publicerats på sajten 9to5mac visar också en plastram upptill för LTE-funktionalitet samt nya volymreglageknappar med mini-inspirerad design.

I vanlig ordning går det inte att säga med full säkerhet att bilderna verkligen visar ett bakhölje för femte generationens Ipad men mycket talar för att så är fall. Lanseringsdatumet är också osäkert där den nya 128 gigabyte-modellen av Ipad 4 pekar på en höstlansering för den nya femte generationen av Apples surfplatta. Vilka övriga nyheter som döljer sig under skalet återstår alltså att se.


Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid