Apple väntas inte lansera sin tredje generations iPad-surfplatta förrän under nästa år, men redan nu börjar skärmtillverkarna locka med sina nya lösningar. Under mässan Display Taiwan passade tillverkaren CPT på att visa upp sina idéer om nästa generations iPad. Man demonstrerade nämligen en prototyp av Apple iPad med tillverkarens egen högupplösta 3D-skärm.

Troligtvis har CPT helt sonika bytt bildskärmspanel i en iPad 2, vilket även tycks stärkas av de bilder och videoklipp som nu publicerats från mässan. Men det visar tydligt att nästa generations iPad inte lär ha några problem att driva en stereoskopisk 3D-panel även vid höga upplösningar.

Tyvärr avslöjade CPT inte ytterligare detaljer kring sin panel, men med 9,7-tum verkar den sitta som en smäck i deras iPad-prototyp och upplösningen ska enligt netbooknews.com vara klart högre än de 1 024 x 768 pixlar som vi hittar i IPS-panelen som pryder iPad 2.

Det har tidigare ryktats om att iPad 3 ska använda sig av en betydligt mer högupplöst panel, runt 2 560 x 1600 pixlar, och det faktum att en passiv stereoskopisk 3D-panel halverar den effektiva upplösningen gör att man kan dra nytta av den högre upplösningen på helt andra sätt.

Med detta sagt är det inte på något sätt bekräftat att Apple väljer en mer högupplöst panel eller för den delen med stöd för stereoskopisk 3D. Men CPT visar med eftertryck att man redan idag har tekniken för att utrusta nästa generationens iPad med en 3D-skärm. 

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
WIRN

känns som om hoppet mellan 1024 x 768 till 2 560 x 1600 är enormt och aningen överdrivet.
Nånstans där emellan skulle iaf jag tycka vara nog.
(Dagens upplösning känns lite i underkant när man inte kan se 720*1280 i native upplös.)