Intels nästa generation processorer – Ivy Bridge ligger fortfarande en bra bit fram i tiden, men detta hindrar inte att ingenjörsexemplar tittar ut. Något många frågat sig om och som hängt lite löst i luften är hur kompatibiliteten kommer att se ut med den ny arkitekturen och de idag fräscha LGA1155-moderkort.

Redan vid lanseringen av Sandy Bridge tidigare i år började rykten florera om dess uppföljare Ivy Bridge som blir Intels första processor på 22nm. I samma veva började även många användare fråga sig om deras nyinköpta moderkort kommer att fungera med de nya processorerna från Intel.

Förutom att vara lika som bär ska de fungera i samma socket.

Nu bekräftar OCW att Intel börjat skicka ut Ivy Bridge exemplar för utvärdering av testare, något vi kan bekräfta ytterliggare med de läckta prestandasiffror som dykt upp. I samband med detta ska testarna även fått tillgång till en BIOS-uppdatering som gjort det möjligt att använda deras testexemplar tillsammans med ett LGA1155-moderkort och en P67/Z68 styrkrets. Vi vet inte om även H67-baserade moderkort kommer att stödjas.

Med de nya styrkretsarna i 7x-serien har vi inbyggt stöd för USB 3.0 att vänta, men Ivy Bridge ska även komma med stöd för tre skärmar ut, till skillnad från Sandy Bridge som bara har stöd för två. Det är ännu oklart om det krävs något specifikt stöd från moderkortet i form av de nya styrkretsarna eller om det ska fungera ändå. Någonting som däremot kommer att kräva nytt moderkort är att Ivy Bridge kommer med den nya standarden PCI-Express 3.0 på 16 kanaler.

Relaterad Nyhet:

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MYBcoolacrille Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
coolacrille
Medlem
coolacrille

Trevligt värre! 🙂

MYB
Medlem
MYB

Väldigt trevligt, det var ju evigheter sen man kunde använda nya Intel CPU´er med äldre MB´s.