Snart är julen här vare sig man vill eller inte och någon som vi vet alltid får stressa mer än vad en normal människa klarar av både fysiskt och psykiskt är ingen mindre än Jultomten! I år tar han hjälp av Apples senaste smartphone iPhone 4S och den personliga assistenten Siri.

Med knappa fem dagar kvar till jul har Jultomten och hans nissar fullt upp i förberedelserna, och i sin senaste reklamfilm avslöjar Apple att han äger en iPhone 4S. I Apples senaste reklamfilm visar de upp en av världens mest kända figurer använda sig av den personliga assistenten Siri.

Bland annat frågar tomten om vägen till ett barns hus (en funktion vi hoppas bara finns tillgängligt i tomtens iPhone 4S), hur vädret är och hur resten av dagen ser ut – där han får svaret att han har 3,7 miljarder möten att gå till. Men även tomtemor skickar ett meddelande som Siri läser upp, där hon ber honom att ta det lugnt med kakorna i år. Vi på redaktionen har alltid förundrats över hur tomten hinner med att lämna av klappar hos världens alla barn, och förhoppningsvis hjälper Siri honom att ytterligare effektivisera arbetet på Julafton.

Annons

18
Leave a Reply

Please Login to comment
18 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Andreas GTempelJacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

Inte sant. Tomten bor ju i Finspång och pratar därmed inte sådär bra engelska.

Medlem

Behöver apple mer gratisreklam?

zowix
Medlem
zowix

Alltså, det här var ju bra märklig så kallad ”nyhet”. Jag brukar inte klaga på sånt, men den här var lite väl uppenbar.

Skärpning Jacob Bieber!

nILGot
Medlem
nILGot

Men snälla. Hellre ingen nyhet en en som bara är ren reklam. Reklamen synns tydligt på sidan endå.

Anton Karmehed
Admin

Som sagt, detta var mer en kul grej som följer upp bland annat de tidigare nyheter vi haft om Samsungs reklamfilmer där man just hånar Apple. Så om något bör detta vara rättvisa. 🙂
Men allt handlar om underhållningsvärde, gör en tillverkare en bra och underhållande reklamfilm vill vi se den, vilket också får oss att tro att andra vill se den. Vi är ganska övertygade om att de flesta av er kan se igenom säljbiten med det hela.. 😉

Birks
Medlem
Birks

haha, jag tyckte den var rolig 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

[quote name=”smartidiot89″]Jag såg det enbart som en kul grej, men jag borde väl tänkt på att det skulle bli gnäll eftersom det är Apple som gjort den. Andra saker var det när vi skrev om Samsungs reklamfilm, men det är ju ”rätt” företag 😉 https://www.nordichardware.se/nyheter/99-apple/44724-galaxy-s-ii-reklamfilm-fran-samsung-hanar-apple-anvaendare.html%5B/quote%5D Den reklamfilmen var ju mer relevant med tanke på Apple och Samsungs dispyter. Nu tänkte jag iofs mer på Coca-cola när jag såg den här från Apple och den missar målet helt. Samsungs hade ironi och humor i massor. Den här är bara platt och trist och coca-cola-aktig. Och som svensk julmustdrickare så hatar man… Läs hela »

Svensken
Medlem
Svensken

Kul nyhet! 😀

Medlem

Jag förstår hur du menar Anton men håller inte riktigt med. Samsungs reklam/hån var ju iaf lite relevant i det ”krig” som uppstått mellan apple och hela mobilvärlden men det här är ju bara en reklamfilm för ett företag och om ni inte planerar att lägga upp reklamfilmer för exempelvis HTC osv så skulle jag nog personligen se upp med sånt här. Troligen är det jag som fixar en liten privat storm i ett vattenglas men jag bara tänker att det lätt kan skapas en bild av partiskhet om man lägger upp sådant utan vidare reflektion. Ni är grymt bra… Läs hela »

Andreas G
Medlem

Jag tror nog att det som retar mest är att det är ju Apple som det är reklam för, om det varit ju HTC hade folk inte reagerat på samma sätt.

Den är lite småcharmig och passar in i säsongen. Jag tror inte att någon här som sett den där kommer köpa en Iphone på grund av den. Den berättar inget som ni inte redan vet. 😉

Tempel
Medlem
Tempel

Apple mot världen? Tja, dom har bäddat för det själva och jag skulle inte säga att Apple är vilket bolag som helst. Deras inlåsning i deras ekosystem är anmärkningsvärd och deras speciallösningar är inget som gagnar kunden i lång loppet och deras vinstmarginal visar att dom med sin livstilsreklam har skapat mer av en religon än nått annat. Jag kan tycka att Samsungs reklam visade mycket av det på ett utmärkt sätt. Har man apples produkter ser man sig som en kreativ yrkesperson även man nu råkar vara en barista. Nej, Apple är inte vilket bolag som helst. Dom har… Läs hela »

Tempel
Medlem
Tempel

Att säga att Apple bara är hårdvara är rätt lustigt då alla brukar säga att det är mjukvaran som gör deras produkter och designen. Jag skulle säga att det är ett koncept. Sen är det heller ingen tvekan om att en iPhone är en statusmarkör.

Hade Apple bara varit hårdvara så hade aldrig bolaget tagit de striderna de nu gör angående designen, likaså när det gäller funktioner i iOS.

Tempel
Medlem
Tempel

Men appleanvändare köper inte hårdvara dom köper ett koncept, en livstil och status.

En kul artikel kring Jobs.
”Apple-sekten stryks medhårs”
[url]http://www.svd.se/kultur/apple-sekten-stryks-medhars_6722563.svd[/url]

Jag har skrivit det innan. Min syn på reklamen var en coca-cola-reklam. Tämligen trist och platt. Det finns ingen poäng, ingen humor, ingen finess i den. Amerikansk ut i fingerspetsarna.

Andreas G
Medlem

Jag tror lite av problemet här också kan vara att just att vi försöker hantera Apple som vilket annat företag som helst, men att Apple gör allt de kan för att inte vara just det. De gör allt de kan för att måla upp en bild av de själva som alternativa, när i själva verket miljoner av personer har exakt samma grejer och är stöpta i exakt samma mönster. Det är så långt ifrån alternativ eller indie man kan komma. Jag tror dock att det vore fel av oss på NH att ge Apple någon form av specialbehandling eller ignorera… Läs hela »