KFA2 arbetar som känt med grafikkort baserade på NVIDIA, och med detta har man lanserat sin nya MDT-serie. MDT som står för Multi Display Technology och gör med hjälp av en extra krets på grafikkortet det möjligt att köra fler skärmar än två som i normala fall är en begränsning på GeForce-grafikkort.

AMD gjorde mycket liv ifrån sig i samband med lanseringen av HD 5000-serien där man introducerade EyeFinity som var en flerskärmsteknik inbakad direkt i GPU:n Det här tillät deras grafikkort att kunna driva upp till sex skärmar något som tog NVIDIA på sängen och gjorde AMD till en riktig konkurrent mot Matrox.

Sedan dess har vi sett diverse tillverkare göra NVIDIA GeForce-grafikkort med stöd för flera skärmar med hjälp av extra kretsar. Näst på tur har vi KFA2 som erbjuder upp till fem skärmar med ett GTX 560 Ti och upp till fyra med det mycket billiga GeForce 210.

KFA2_GTX_560_Ti_MDT_X5

KFA2 GTX 560 TI MDT X5 erbjuder stöd för upp till fem skärmar samtidigt, vilket gör det till världens första GTX 560 Ti som kan göra just detta. Dock kommer det med en rejäl begränsning på skärmupplösningen där du kan ha upp till fyra skärmar med en upplösning på 1 440 x 900, eller tre skärmar på 1 680 x 1 050. Det här åstadkommer man tack vare en ViewXpand VMM1400-krets från IDT.

KFA2_GeForce_210_MDT_X4

KFA2 GeForce 210 MDT X4 erbjuder stöd för upp till fyra skärmar men har inget fokus på spel. Det här grafikkortet ger däremot stöd för en upplösning på 1 920 x 1080 på samtliga fyra skärmar samtidigt tack vare ViewXpand VMM1402. KFA2 säger att det här grafikkortet ska vara optimalt för arbetsstationer, videoväggar och tung multi-tasking.

Medan lösningarna ser riktigt intressanta ut har vi svårt att se vem som skulle vilja ha någon av dessa grafikkort när AMD Radeon-serien kan erbjuda samma sak, med högre upplösning på samtliga skärmar och mjukvara som är inbakat i de egna drivrutinerna. GTX 560 Ti-versionen ser helt enkelt ut att vara för begränsad för någon som vill använda det till spel. Företagets GeForce 210 ser däremot ut att vara ett vettig köp för någon som behöver ett billigt grafikkort med stöd för upp till fyra skärmar.

Vi saknar prisuppgifter på den båda grafikkorten och de väntas finnas tillgängliga i butik inom kort.

 

 

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
GrönisTech Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
GrönisTech
Medlem
GrönisTech

Jag kan lite förstå varför man skulle prova nVidias variant istället för ATIs. Jag köpte kortet som ni skrev om här:https://www.nordichardware.se/nyheter/71-graphics/42681-sapphire-stoedjer-fem-skaermar-med-hd-6950-flex.htmlJag kopplade in 3 skärmar i det, och visst visade den bild på alla 3 skärmarna i full upplösning, det gick ju bra. Men så fort skärmarna gick ner i strömsparläge så tappade drivrutinerna bort alla skärmarna. Ibland fick jag bild på en, ibland två, men aldrig 3 skärmar. Lösningen var att dra ut dvi/hdmi kontakten och koppla in den igen så fungerade det. För mig var det inte OK, då jag vill ha att mina skärmar stänger sig när… Läs hela »