NVIDIA GeForce GTX 460 kommer i varje dag med nya spetsade klockfrekvenser och ökad prestanda från olika tillverkare. Men nu har Galaxys europeiska märke KFA2 lanserat ett kort som faktiskt valt en helt annan väg, men har med delikata komponentval sänkt strömförbrukningen på kortet utan att tappa prestanda.

KFA2 GeForce GTX 460 Green Edition har först och främst lyckats slopa en av sina två 6-pins PCIe-strömkontakter. Detta genom att man sänkt kortets strömförbrukning med 10% mot NVIDIA:s referensmodell.

KFA2 har använt sig av ett optimerat kretskort som med högkvalitativa komponenter inte lider samma strömförluster som korten är vana vid. Kortet specificeras vid samma 675/1350/3600 MHz klockfrekvenser som NVIDIA:s referens och det enda som skiljer är alltså att kortet drar mindre ström. KF2A menar även att den sänkta strömförbrukningen ger lägre temperaturer och ljudnivå på kortet vilket låter som en logisk slutsats.

Priser och tillgänglighet är ännu inte avslöjat.

large460green_image_2

large460green_image_3

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
LeonadAnton KarmehedBogey Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bogey
Medlem
Bogey

Bara jag som funderar på hur de här klockar ? ;P

Bogey
Medlem
Bogey

[quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Bogey”]Bara jag som funderar på hur de här klockar ? ;P[/quote]Du är nog inte ensam om det Bogey 😉Men samtidigt har man plockat bort en av 6-pins kontakterna så kortet kan inte dra hur mycket ström som helst, vilket borde bli en flaskhals vid överklockning.[/quote] Mmm Jao, därav funderingen.Det utvalda komponentvalet och det sänkta strömuttaget borde borga för kortet klockar rejält, men sen vart det där med bara 1 st 6-pin.Kan för lite för att avgöra hur mycket juice gkortet kan o får dra genom mobot och den kvarvarande 6-pinnen i förhållande till ATX specen och vad… Läs hela »

Medlem
Calle2003

Hur felanmäler man? Referens är nämligen 675 MHz och inget annat.

Martin jonason
Medlem
Martin jonason

[quote name=”Bogey”][quote name=”Anton Karmehed”][quote name=”Bogey”]Bara jag som funderar på hur de här klockar ? ;P[/quote]Du är nog inte ensam om det Bogey 😉Men samtidigt har man plockat bort en av 6-pins kontakterna så kortet kan inte dra hur mycket ström som helst, vilket borde bli en flaskhals vid överklockning.[/quote] Mmm Jao, därav funderingen.Det utvalda komponentvalet och det sänkta strömuttaget borde borga för kortet klockar rejält, men sen vart det där med bara 1 st 6-pin.Kan för lite för att avgöra hur mycket juice gkortet kan o får dra genom mobot och den kvarvarande 6-pinnen i förhållande till ATX specen och… Läs hela »