Medan Kinect till Xbox-plattformen främst är avsedd för familjeunderhållning så rör det sig om ett kraftfullt system för rörelseigenkänning. Xbox 360-versionen har varit populär bland hackare av denna anledning, men samma möjligheter kommer inte finnas i nästa utgåva.

Kinect till Xbox 360 har varit, och är fortfarande, ett populärt tillbehör inte minst för barnfamiljer. Att spela utan handkontroller är tänkt att delvis ge mer motion och delvis göra spelen mer interaktiva. Men även datorentusiaster och hårdvaruhackare har sedan en tid tillbaka fått upp ögonen för Kinect och dess potential till PC-plattformen.

I och med att den nuvarande inkarnationen av Kinect precis som många andra Xbox 360-tillbehör ansluts över USB har entusiaster kunnat skriva egna drivrutiner för att få enheten att fungera med PC. Senare tillkom även ett officiellt utvecklarkit till PC. Vissa har använt Kinect som spelkontroll till PC-spel medan andra har gjort mer kreativa projekt, som att bygga robotar eller övervakningskameror.

xbox-one-t-heverge15_1020_verge_super_wide

Kinect kommer bli en central del av funktionen hos kommande Xbox One och kommer medfölja varje konsol. Nästa generations kinect kommer dock inte kunna användas till PC med samma enkelhet då enheten kommer använda sig av en proprietär kontakt istället för USB, och Microsoft har inga planer på att lansera en adapter. Ett annat problem är att Kinect just kombineras med konsolen istället för att säljas som tillbehör.

Kinect-entusiaster för PC-plattformen kommer helt enkelt få vänta antingen till dess att Microsoft lanserar en Windows-specifik Kinect med USB eller att en tredje part tillverkar en adapter. När eller om något av fallen blir verklighet bör vi veta först ett tag efter den nya konsolens lansering i vinter.

Relaterade nyheter:


1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Andreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Andreas G
Medlem

USB-teknik klädd i proprietära kontakter hindrar i stort sett bara folk som inte borde klippa och klistra med kablar.