USB 3.0-standarden börjar bli allt mer tillgänglig då i princip varje dator som skeppas idag har minst en USB 3.0-port. Kingston lanserar nu vad som kan vara världens snabbaste USB 3.0-minne fram till idag med överföringshastigher väl över 100 MB/s skrivhastighet.

USB 3.0 har länge varit ett bihang på moderkort och datorer som inte använts, men då det är en ny standard är en trög start inte helt oväntad. Nu har allt fler USB 3.0-enheter börjat hitta ut på marknaden och allt från USB-minnen till externa hårddiskar finns att tillgå med den nya standarden.

Idag släpper Kingstonsin nya DataTraveler HyperX 3.0-serie med riktigt höga specifikationer då det är ett USB-minne vi pratar om. HyperX 3.0 kommer med upp till 225 MB/s och 135 MB/s läs- respektive skrivhastighet beroende på kapacitet. Minnet kommer i tre olika utföranden på 64 GB, 128 GB och 256 GB, och man passar även på att säga att minnet är bakåtkompatibelt med USB 2.0 – men att hastigheten begränsas till 30 MB/s i läs- och skrivprestanda.

Det är ännu oklart vad man använder för typ av minneskretsar eller vilket minneskontroller som sitter under skalet på USB-stickan som är byggd i metall och gummi. Men det är inte helt omöjligt att man används en minneskontroller som är antingen identisk eller väldigt lik den man kan hitta i SSD-enheter.

DataTraveler HyperX 3.0-serien blir inte den billigaste på marknaden, utan ser ut att bli en av dyraste. 64 GB och 128 GB-modellerna får ett pris på 193 respektive 377 dollar, alltså runt 1 400 och 2 700 kr i Sverige. Modellen på 256 GB som dessutom är den troligaste kandidaten att få den skyhöga prestanda Kingston pratar om är ännu inte prissatt men vi räknar med ett pris över 5 000 kr. Trots de höga priserna får Kingston DataTraveler HyperX 3.0 ses som ett trevligt tillskott till marknaden då det är minnen som verkligen kan visa vad USB 3.0-standarden har att erbjuda.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid