Under sin senaste kvartalsrapport nämnde Nintendo något som kan indikera på att den ryktade Switch Pro faktiskt var eller är på väg. Dock står den rådande kretsbristen i vägen.

Länge har det ryktats om att Nintendo förbereder en mer kraftfull version av sin spelkonsol Switch. Denna ryktade konsol sägs komma med fokus på högre upplösning än originalet samt erbjuda en egen DLSS-liknande teknik. Dock har någon slags faktisk bekräftelse från Nintendos håll aldrig kommit. Det närmsta var när man lanserade Switch OLED tidigare i år.

Nintendo kan däremot ha haft en Switch Pro under utveckling. I samband med företagets senaste kvartalsrapport sade man hur ”kretsbristen har en effekt på utvecklingen av hårdvara. Samt att företaget numera tittar på ersättningskomponenter för att kunna färdigställa så många enheter som möjligt.

Annons

Medans detta inte bekräftar något av de tidigare ryktena indikerar det däremot att Nintendo faktiskt har eller har haft ny hårdvara på gång. Utvecklingen av denna hårdvara ser dock ut att ha stoppats av kretsbristen. Detta då man förmodligen inte vill lansera ny hårdvara utan att kunna se till att tillgången är så hög som möjligt.

Huruvida en Switch Pro faktiskt kommer att lanseras till slut återstår att se. Nintendo har bekräftat att man kommer att lansera nästa generations spelkonsol under 20xx-talet. Detta inkluderar dock ett antal kommande årtionden vilket inte riktigt ger oss svar på några frågor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid