Efter att brytning av kryptovalutor blivit en allt mindre lukrativ idé har många grafikkort som använts för kryptobrytning hittat sin väg ut på andrahandsmarknaden. Nu menar en ny rapport att kryptobrytare hittat ett minst sagt fult knep för att få sina grafikkort att se mindre slitna ut.

Grafikkort som har blivit fysiskt modifierade går att upptäcka på flera sätt. Skruvar som ser orimligt nötta ut, klistermärken som inte finns kvar eller som har förstörts på något vis är två exempel på hur man kan upptäckta att ett grafikkort har mixtrats med. Går man in djupare och undersöker det faktiska kretskortet är det även möjligt att se om ett grafikkort har tvingats arbeta under extrema förhållanden.

När komponenter som videominnen och grafikprocessorer överhettas kan det resultera i utseendemässiga skillnader hos komponenterna. Missfärgade minnesmoduler är till exempel något som kan hända. En minnesmodul som överhettas kan få en något gulaktig missfärgning som lätt kan upptäckas om modulen jämförs med en som har kvar sin vanliga, svarta färg.

Nu menar en rapport från Iskandar Souza på Youtube att kryptobrytare vars grafikkort fått missfärgade minnesmoduler har hittat ett nytt sätt att få sina enheter att se nyare ut. I sin video undersöker Iskandar ett grafikkorts minnesmoduler och visar hur dessa har fått ett tunt lager svart färg för att maskera missfärgningen som uppstått efter hård användning.

Missfärgningar som dessa är förmodligen ingenting gemene köpare letar fram när ett begagnat grafikkort har köpts. Däremot är det värt att påpeka dessa tricks som säljare använder sig av för att få sina prylar sålda. Köp av begagnade komponenter är alltid något av en risk. Det betyder inte att alla begagnade komponenter är utnötta eller nästintill trasiga men att vara extra vaksam är alltid rekommenderat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid