Lagring är en aspekt av ditt datoranvändande som lätt förbises i jakten på fps och GHz – under oktober månad kommer vi därför grotta ner oss i allt som har med SSD, hårddiskar och NAS att göra.

Att byta från en mekanisk hårddisk till en modern SSD i en gammal dator kan göra underverk för den upplevda prestandan, och att flytta dina filmer och andra tunga filer till en NAS istället för att ta onödig plats på din PC gör det betydligt smidigare att handskas med din data. Det är bara några exempel på hur rätt lagringslösning påverkar ditt datoranvändande, och det är någonting vi vill belysa lite extra under de kommande veckorna.

”Lagring är ett av de områden där industrin gjort störst framsteg under de senaste åren och visar inga tecken på att mattas av. Under hösten och vintern kommer vi få se mer NVMe, PCI-Express och USB 3.1 och utvecklingen går frammåt i rasanade fart. Det är det som gör lagring intressant och det är därför vi på NH brinner för lagring”

– Gustav Gager, Lagringsexpert

Därför kommer vi ge lagringsrelaterat material lite extra kärlek i oktober, under paraplyet Lagringsbonanza. Framöver kommer du dels hitta recensioner på nya spännande SSD-enheter, hårddiskar djupdykande artiklar om häftig lagringsteknik och tävlingar på hemsidan.

Schema med tiotalet planerade artiklar

Allt material kommer samlas på en gemensam sida, som du hittar här. Där hittar du alltid det senast publicerade bonanzamaterialet och en enkel överblick över vad som är planerat under de kommande veckorna, och under vilken vecka du hittar vilket material.

Är det något särskilt du vill se under bonanzan, eller har du någon feedback på temaveckorna eller materialet? Lämna gärna en kommentar eller skicka ett mail till redaktionen[at]nordichardware.se!

Lagringsbonanza

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
FredrikAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Fredrik
Medlem
Fredrik

En så billig SSD-baserad NAS som det går.

Vad kostar en sådan i förhållande till en vanlig NAS och vad kan man förvänta sig i prestandaväg.

Anton Karmehed
Admin

Riktigt intressant det där Fredrik, jag har svårt att se ekonomin i en SSD-NAS om vi pratar kapaciteter på x-antal GB. men däremot att köra en SSD som landningsenhet i en NAS börjar bli allt mer aktuellt. Inte minst med 2,5/5/10GbE som är på tapeten.
Ska inte säga för mycket om prestanda SSD vs. HDD NAS men med tanke på att gigabit ethernet har en teoretisk gräns på 128MB/s krävs det minst två ethernetkopplingar från NAS till switch för att du ska få någon märkbar prestandaskillnad idag skulle jag säga. Vi behöver snabbare nätverk är det korta svaret! 🙂

Fredrik
Medlem
Fredrik

Jag tror inte heller att det prismässigt lönar sig idag, även om det vore intressant att se exakt hur siffrorna ser ut. Vi har ju haft nyheter om SSDer med 10 års garantier vilket du bara kan drömma om med mekaniska hårddiskar t.ex. De börjar dessutom komma upp i terabyte storlek även om jag är osäker på exakt vilka som i dagsläget ger mest GB/krona. Sen finns det ju andra intressanta aspekter som tystheten, energiförbrukningen och när vi talar om prestanda så är vi för all del begränsade av nätverkshastigheten men det finns ju även andra prestandaaspekter som kan vara… Läs hela »