Utöver sina välkända bärbara datorer så börjar kineska Lenovo allt mer leta sig in på marknaden för surfplattor och mobiltelefoner. På årets IFA-mässa passar vi på att klämma lite på företagets 5-tumsmodell Vibe X, och de första intrycken är blandat positiva och negativa.

Som världens idag största PC-tillverkare har Lenovo främst slagit igenom på den europeiska marknaden med sina bärbara datorer, men i hemlandet Kina satsar man likt konkurrenten Huawei allt hårdare på den mobila marknaden. På årets IFA-mässa visar man nu några av sina alster som kommer lanseras inom kort.

Med Vibe X har Lenovo hittat ett designspråk som snabbt faller oss i smaken. Enheten känns gedigen i handen med som är både lätt och tunn, med sin vikt på 121 gram och sina 6,9 millimeter i profil. Det rör sig om en 5-tumspanel med 1 920 x 1 080 pixlar för en pixeltäthet på 441 pixlar per tum, som drivs av en fyrkärning processor från Mediatek på 1,5 gigahertz.

Dock lämnar flytet i mjukvaran en hel del att önska i sitt nuvarande utförande. Operativsystemet är Android 4.2, men trots sin på pappret trevliga hårdvara går det inte riktigt så rappt som vi hade önskat, något som kan ha att göra med processorn från mer budgetinriktade Mediatek.

Det är osäkert om Vibe X kommer hitta till den europeiska marknaden över huvud taget, men det är verkligen intressant att få vrida och vända på Lenovos nya telefoner och få ett humm om vart elektronikjätten är på väg med sina nya satsningar.


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid