Allt fler tillverkare anammade OLED-tekniken under 2017 och 2018 börjar inte sämre när LG visar upp en ny rekordstor 88-tums 8K OLED.

Det finns idag OLED-TV att köpa från en mängd olika tillverkare som LG, Sony, Philips och Panasonic. Det är samtidigt LG Display som är kärnan i hela OLED-verksamheten som enda tillverkare av stora OLED-paneler. När hemelektronikbranschen nu laddar upp inför CES 2018 i Las Vegas är det därför föga överraskande att LG är de som slår hårdast på OLED-trumman.

LG har redan idag en 77-tum stor 4K OLED-TV på marknaden men under CES 2018 höjer LG ribban ytterligare. Företaget visar nu upp den första OLED-skärmen på marknaden som mäter över 77 tum och det med en 88-tum stor 8K-modell. Det betyder att LG:s nya OLED-panel har 4 gånger fler pixlar att stoltsera med än dagens högupplösta 4K-apparater, exakt 7 680 x 4 320 pixlar.

8K OLED utan prislapp eller lanseringsdatum

LG har ännu inte avslöjat mycket mer om sin nya monster-TV än att de första testexemplaren nu alltså finns att beskåda. Med tanke på att en 77-tum 4K OLED idag fortfarande kostar närmare 200 000 kronor lär en 88-tums 8K-modell kosta mångdubbelt mer. Det största problemet är nog samtidigt att LG inte avslöjat något lanseringsdatum samt att det lär vara förtvivlat svårt att hitta bra 8K-material att spela på TV:n.

NordicHardware kommer i sedvanlig ordning finnas på plats under CES i Las Vegas så håll utkik för en närmare titt på LG:s kommande OLED-flaggskepp.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jonatan peterssonAnthon Sislid Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Anthon Sislid
Gäst
Anthon Sislid

LG sålde en 4K tv utan HDMI som stödde 4k och då gjorde den ingen nyttja.
Är denna 8k Tv:n försedd med hdmi som klarar av 8k då

jonatanset
Medlem
jonatanset

Har tvn nätverk kan man väl se på material i 4k och 8k oavsett om hdmi klarar det eller ej.