LG presenterar i dag sin nya serie av OLED-TV-apparater för 2022. Årets största nyhet är att C2 nu kommer med den ljusstarka Evo-panelen som introducerades i dyrare modeller förra året. Det lanseras dessutom en liten 42 tum-modell.

Under förra året lanserade LG en ny OLED-panel kallad Evo. Panelen skulle erbjuda 20 procent högre ljusstyrka och imponerade även i tester. Panelen användes av flera tillverkare där vissa kunde erbjuda ännu bättre prestanda än LG. Nu kommer den nya panelen till den mer konsumentvänliga C-serien. LG C2 väntas erbjuda markant bättre bild än C1 till ett mer rimligt pris. Årets panel är dock inte bara billigare. LG säger att en ny processor ska kunna hantera panelen bättre och erbjuda ännu högre ljusstyrka än G1, tack vare bättre förståelse för panelens temperatur vid användning.

LG C2 kommer dessutom i nya format. Årets största nyhet är rekordliten: 42 tum. Den ska ha samma bildegenskaper som de andra storlekarna men ska göra det i ett betydligt mindre format. Det gör att den är ovanligt passande för till exempel konsolgaming i ett litet rum eller kanske till som bildskärm till en dator på ett stort skrivbord.

97 tum LG G2

LG G2 fortsätter att vara företagets dyrare flaggskeppsserie och årets serie kommer med nyheter när det gäller storlek. I detta fallet är det större modeller som gäller, inte mindre. Bortom 77 och 83 tums-modellen finns nu en 97 tum-modell. Den sätter ett nytt storleksrekord för OLED-teknik.

Mjukvaran i årets modeller får också uppdateringar. Användare kan nu växla mellan användarprofiler genom att hålla sin telefon mot en NFC-läsare på fjärrkontrollen. Ett nytt läge för spel lanseras också för mörka rum och IoT-standarden Matter byggs in för att till exempel ta emot videoströmmar från kompatibla enheter.

LGs nya OLED-TV-apparater kommer sannolikt att lanseras under våren för ännu okända priser. Det lär dröja innan sådana detaljer blir officiella.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid