Widescreen är 16:9, ultrawide är 21:9, LG:s nyligen avtäckta bildskärm DualUp är något helt annat. En bildskärm med fokus på höjd istället för bredd med bildförhållandet 16:18.

LG har precis avtäckt en ny bildskärm vid namn DualUp. Ett namn som kanske inte känns så värst fantasifullt när man lägger märke till hur skärmens bildförhållande påminner om två skärmar på varandra. Det ytterst ovanliga bildförhållandet resulterar i en skärm LG riktar mot användare som arbetar mycket vid datorn men vill slippa behöva vrida huvudet åt sidan för att hålla koll på allting.

LG ser detta som den första bildskärmen med ett helt nytt format för marknaden. Enligt tillverkaren ska DualUp erbjuda samma skärmyta som två bildskärmar på 21,5 tum. Likt superbreda bildskärmar som kan liknas med två skärmar på 27 tum bredvid varandra i en och samma ram. Här är det dock höjden man fokuserar på.

DualUp kommer med en upplösning på 2 560 x 2 880 pixlar. Diagonalt mäter storleken in på 27,6 tum. Övriga specifikationer inkluderar en maximal ljusstyrka på 300 nits, ett kontrastförhållande på 1 000:1, HDR10-stöd och skärmen täcker 98 procent av DCI-P3 färgspektrumet. Den skeppas även med ett inkluderat LG Ergo-stativ för montering.

LG har inte bekräftat någon prislapp för DualUp eller när den kan tänkas hitta sin väg till Sverige. Det är däremot en väldigt intressant skärm på grund av LG:s nytänkande.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid