LG E2350VR är en 23-tums bildskärm med Full HD-upplösning och LED-bakbelysning. Men för att få skärmen att stå ut från mängden har LG även utrustat denna modell med en uppskalningskrets som gör att lågupplöst material ser bättre ut på den högupplösta bildpanelen.

LG kallar tekniken för Super Resolution och fungerar så vitt vi vet precis som de uppskalnings chip man hittar i hemmabioförstärkare och vissa TV-apparater. Exakt vilken krets LG använder sig av har vi inte lyckats få reda på men enligt PCWatch ska effekten vara klart märkbar och Super Resolution går att ställa in på olika nivåer efter användarens eget tycke.

skalning
LG Super Resuolution: 640×480 uppskalat till 1080p

LG E2350VR specificeras till ett dynamiskt kontrastförhållande på 5 000 000:1 och har en responstid på 5 millisekunder. Ljusstyrkan är specificerad till 250 cd/m2 och strömförbrukningen till 28 watt. Skärmen utrustas med HDMI, DVI och D-Sub ingångar samt har en löstagbar fot. Detta gör att skärmen kan placeras bredvid en bärbar dator och då ligga i samma nivå som skärmen på den bärbara datorn.

lg2

LG har även försett skärmen med teknik för att dela bilden i två delar (inte Bild-i-bild) samt ett Cinema Mode läge som vid exempelvis uppspelning av video i webbläsare automatiskt mörkar allt runt själva videoklippet för bättre inlevelse.

LG E2350VR använder sig av en TN-panel och har med sin LED-bakbelysning en tunn profil på 16mm (stödet ej inräknat). Prislappen sägs ligga runt 2 500 kronor inklusive moms när bildskärmen nu hittar till Europa.

lg


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
SnorchAnton KarmehedSven121212 Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Sven121212
Gäst
Sven121212

Hmm hur funkar detta? Blir lågupplösta gamla diablo 2 mycket snyggare om jag spelar det på den här skärmen än en lika stor skärm utan uppskalningsfunktion? Det är ju annars nackdelen med större skärmar -trenden, att äldre spel bara ser värre och värre ut…

Snorch
Medlem
Snorch

Fin bild de valt för att få en funktion som är helt kass att se ”bra” ut. Tycker det mest ser ut som om bilden fått lite färgändringar och blivit överskärpt.