LG arbetar med en ny IPS-serie av datorbildskärmar där man med fyra nya tunna modeller parar högkvalitativa IPS LCD-paneler med effektiv LED-bakbelysning. Med bättre färgåtergivning och betraktningsvinklar har IPS-tekniken fått mycket positiva omdömen på senare år och nu satsar LG mot konsumentmarknaden.

LG IPS2062T, IPS226V, IPS236V och IPS231P heter de fyra bildskärmarna som med 20″, 21,5″ resp. 23″ paneler erbjuder upplösningar på upp till 1920×1080 pixlar och det i ett slimmat format. LG har med hjälp av den LED-baserade bakbelysningen bantat sina monitorer till ett djup på endast 19,5 mm, samtidigt som man sänkt strömförbrukningen med 27%.

De nya IPS-monitorerna kan även stoltsera med imponerande kontrastförhållande på 5 000 000:1 samt 178/178 betraktningsvinklar. Med en 6ms GTG responstid är man knappast snabbast i klasssen, men lär nog räcka till för de flesta användare som uppskattar IPS-teknikens grafiska kvalitéer.

lgipsled-1l

De tre förstnämna modellerna är utvecklade för konsumentmarknaden med en fast fot. Medan LG IPS231P är riktad mot den professionella marknaden och kommer med en höj-, sänk- och vridbar fot. Skärmarna är utrustade med D-Sub, DVI-D ingångar, men vissa modeller får även HDMI-ingång samtidigt som IPS231P får ljudutgångar och 1 watts högtalare.

Med svart pioanolackad design ska de nya bildskärnarna dyka upp på marknaden under hösten men till vilket pris är oklart.

lgipsled-2l

lgipsledspecs

Källa: FlatpanelsHD

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
McKinleyTempelWingmanAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Bra men ändå inte. Blank svart plast, ingen displayport. Synd.

Fantoon
Medlem
Fantoon

Jag saknar lite större modeller från tillverkarna.

Medlem
Kaleid

LED + IPS + Icke-glossy. Kunde varit mycket sämre 🙂

Tempel
Medlem
Tempel

Absolut, men synd att tom inte gick hela vägen, dom är ju så nära ändå. Som att simma och leda men sluta 2m innan kaklet.

McKinley
Medlem
McKinley

@Tempel
Är rätt övertygad om att man hade kunnat gå hela vägen men man måste kunna mjölka lite först.