LG har redan tidigare avslöjat att man inom 5 år siktar på att bli störst i sverige på TV-apparater. Under IFA-mässan i Berlin visade företaget upp sina nya alster och visade på nytt prov på sin järva attityd genom att mitt i mässan släpa fram en ny rekordstor böjd OLED-TV med ultrahd-upplösning.

Den sydkoreanska tillverkaren LG har varit en av de drivande aktörerna på TV-marknaden när det gäller både OLED och ultrahd. När IFA-mässan startade hade man däremot inte sammanfört de båda teknikerna och medan andra tillverkare på plats presenterade sina första ultrahd-upplösta OLED-apparater gapade det tomt i LG:s monter. Vi frågade LG när vi kunde förvänta oss deras motsvarigheter men fick en undvikande blick och ett mummlande ”snart”.

Ungefär 24 timmar hade LG ställt upp världens största böjda OLED-TV i sin monter. Som grädde på moset var det även en ultrahd-upplöst sådan med 3 840 x 2 160 pixlars upplösning. Det fanns givetvis även stöd för 3D, men det var inte vad vi eller LG tänkte fokusera på här.

Vi har tidigare sett massvis med OLED-apparater och även ultrahd-upplösta LCD-modeller på upp till 84 tum. Bildkvalitén har alltid varit imponerande och dagen innan bjöd Sony på en häftig visning av sitt 55 tums ultrahd-upplösta OLED-TV-koncept.

Den maffiga 77 tums modellen från LG tog dock priset som mässans mest imponerande TV. Storleken på panelen, den böjda formfaktorn och OLED tillsammans med ultrahd-upplösning. Sammantaget ger det oss närmast en känslan av att titta ut genom ett fönster. Precis som Sharps 8K-koncept på CES-mässan i Las Vegas skapar LG en tredimensionell känsla av en vanlig 2D-bild och vi drömmer oss vidare mot en framtid där både OLED och ultrahd finns i var mans TV-rum.


Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KrävsStige IngesenHenrik Berntssonshaglordflopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Wargreymon

Orka vänta, någon som vet ett bra ställe att sälja sina organ?

flopper
Medlem
flopper

bara filmmakarna fattade det med och filma med 48 eller 60fps.

Micke
Medlem
Micke

[quote name=”flopper”]bara filmmakarna fattade det med och filma med 48 eller 60fps.[/quote]

Jag tror dem gjorde det och filmen heter Blair Witch Project.

/s

Henrik Berntsson
Admin

Det är bra segt att vänta på OLED men man får ändå känslan av att det faktiskt börjar hända något. En av Samsungs representanter hävdade att det fortfarande är tillverkningen som sätter käppar i hjulet. Just nu säljs det en del OLED till företagskunder och volymerna verkar gå upp och det leder som bekant ofta till att priserna kan pressas och allt fler får råd och det ökar volymerna ytterligare. Det är verkligen tragiskt att se denna TVn och sen gå till en highendmaskin med nuvarande teknik. Det känns verkligen som att man inte behöver något mer än en stor… Läs hela »

Stige Ingesen
Gäst

Någon som vet om man kan köpa oled-tv på http://www.proshop.se? Och om du kan förbeställa den där?

Krävs
Gäst
Krävs

[quote name=”shaglord”][quote name=”flopper”]bara filmmakarna fattade det med och filma med 48 eller 60fps.[/quote]

Jag tror dem gjorde det och filmen heter Blair Witch Project.

/s[/quote]
dem dem dem dem dem dem dem Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaargh Lär er skillnad på de och dem, ijoter.