Sydkoreanska LG Electronics har släppt 2 nya 3D-skärmar som ska komma med flera nya tekniker och ta bort en del irritationsmoment vi ser på dagens skärmar med. FPR (Film Patterned Retarder) 3D som används i LG:s CINEMA 3D TV ger en ljusare och skarpare bild, och enligt LG själva tar bort flimmret när man tittar på 3D.

De 2 nya skärmarna D41P och D42P kommer med en upplösning på 1920 x 1080, dynamisk kontrast på 5 000 000:1, responstid på 5 ms, LED-bakgrundsbelysning samt utgångarna D-Sub, DVI och HDMI. LG:s 3D-skärmar kommer även med en 2D till 3D-konverteringsfunktion som fungerar i realtid.

Tack vare företagets FPR-teknologi använder man sig av ska det gå att använda sig av passiva 3D-glasögon utan någon strömkontakt eller dylikt vilket gör dom lättare och mer komfortabla att ha på sig, och det skulle inte förvåna oss om det gick att använda ett par helt valfria glasögon för skärmarna.

D41P och D42P har redan lanserats i sydkorea och väntas komma till den europeiska marknaden tidigt i Juni. Det står ännu oklart om den söta flickan på bild ingår i priset när man köper D41P eller om det bara gäller D42P.

LG_D41P_D42Pa

LG_D41P_D42Pb

Källa: TCMagazine

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid