OLED-paneler börjar bli alltmer vanliga i spelskärmar och nu har LG avtäckt en UltraGear OLED-skärm på 27 tum med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz.

Sakta men säkert börjar vi se fler och fler OLED-baserade bildskärmar komma med marknadsföring riktad mot PC-användare och spelenstusiater. Till exempel avtäckte Corsair sin böjbara Xeneon Flex tidigare i år och LG visade under IFA 2022 upp OLED Flex som även den är böjbar men också motordriven.

Nu har LG avtäckt ännu en OLED-baserad bildskärm. Denna är en del av företagets UltraGear-serie och riktar sig således mot spelsugna som söker OLED-skärmar. Den nya skärmen mäter in på 27 tum i storlek och har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar. Panelen ska kunna leverera 1,07 miljarder färger samt stöd för 98,5 procent av DCI-P3 färgspektrumet och enligt LG ska svarstiden ligga på 0,03 ms (GtG). Av någon anledning har skärmens produktsida inte någon maximal ljusstyrka listad. Däremot listas ett typiskt kontrastförhållande på 1500000:1 och skärmen ska även ha stöd för HDR10.

LG listar inte heller exakt vad för bildanslutningar skärmen kommer utrustad med. Tillverkaren listar två HDMI och en DisplayPort-anslutning. Däremot framgår det inte vilka upplagor av anslutningarna det är. Utöver dessa ser vi en SPDIF-utång, två USB 3.0 Typ-A för anslutning av externa enheter och tillbehör samt en USB 3.2 Typ-B som kopplas till datorn.

Exakt när LG ämnar att lansera denna nya skärm som går under namnet 27GR95QE återstår att se. Hemsidan listar riktpriset som 999 dollar men någon prislapp i svenska kronor har inte bekräftats. NordicHardware har kontaktat LG angående en potentiell bekräftelse på prislapp och lanseringsdatum men i skrivande stund har vi inte fått något svar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid