OLED-paneler börjar bli alltmer vanliga i spelskärmar och nu har LG avtäckt en UltraGear OLED-skärm på 27 tum med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz.

Sakta men säkert börjar vi se fler och fler OLED-baserade bildskärmar komma med marknadsföring riktad mot PC-användare och spelenstusiater. Till exempel avtäckte Corsair sin böjbara Xeneon Flex tidigare i år och LG visade under IFA 2022 upp OLED Flex som även den är böjbar men också motordriven.

Nu har LG avtäckt ännu en OLED-baserad bildskärm. Denna är en del av företagets UltraGear-serie och riktar sig således mot spelsugna som söker OLED-skärmar. Den nya skärmen mäter in på 27 tum i storlek och har en upplösning på 2 560 x 1 440 pixlar. Panelen ska kunna leverera 1,07 miljarder färger samt stöd för 98,5 procent av DCI-P3 färgspektrumet och enligt LG ska svarstiden ligga på 0,03 ms (GtG). Av någon anledning har skärmens produktsida inte någon maximal ljusstyrka listad. Däremot listas ett typiskt kontrastförhållande på 1500000:1 och skärmen ska även ha stöd för HDR10.

LG listar inte heller exakt vad för bildanslutningar skärmen kommer utrustad med. Tillverkaren listar två HDMI och en DisplayPort-anslutning. Däremot framgår det inte vilka upplagor av anslutningarna det är. Utöver dessa ser vi en SPDIF-utång, två USB 3.0 Typ-A för anslutning av externa enheter och tillbehör samt en USB 3.2 Typ-B som kopplas till datorn.

Annons

Exakt när LG ämnar att lansera denna nya skärm som går under namnet 27GR95QE återstår att se. Hemsidan listar riktpriset som 999 dollar men någon prislapp i svenska kronor har inte bekräftats. NordicHardware har kontaktat LG angående en potentiell bekräftelse på prislapp och lanseringsdatum men i skrivande stund har vi inte fått något svar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid