LG OLED B3, C3 och G3 har gjort debut på CES 2023, teknikmässan i Las Vegas. Den största nyheten kallas Brightness Booster Max och ska leverera 70 procent högre ljusstyrka, upp till 1 800 nits. Booster Max kommer dock bara för ett fåtal modeller.

Under 2022 utmanades LG av Samsung på OLED-marknaden. Samsung kombinerade OLED-teknik med Quantom Dot-teknik för att erbjuda högre ljusstyrka och mer mättade färger. Nu gör sig LG redo för att kontra med nya OLED-paneler som ska öka ljusstyrkan markant. LGs nya paneler ska erbjuda 70 procent högre ljusstyrka i flaggskeppet OLED G3 – åtminstone om vi jämför med LGs vanliga OLED-paneler. Detaljerna är lite oklara men om vi ska försöka mellan raderna så handlar det inte om en förbättring på 70 procent från de OLED Evo-panaler som sitter i förra årets flaggskepp. Vi pratar snarare om en faktisk förbättring på runt 40 procent i jämförelse med till exempel LG OLED G2. Det är ändå riktigt imponerande och en av de största förbättringarna vi sett över en OLED-generation. I mer absoluta termer har en talesperson sagt att de nya modellerna ska kunna nå 1 800 nits, enligt FlatpanelsHD. De mer populära modellerna, OLED C3 och B3 erbjuder för övrigt inte samma nya panel utan väntas prestera i klass med förra årets modeller.

Den nya generationen av OLED-TV-apparater från LG inkluderar den väntade storsäljaren OLED C3 men även den väggmonterade OLED G3, som nu ska komma med en ännu tunnare väggmontering. Alla modeller kommer med en uppdaterad α9 AI Processor Gen6-processor för att behandla bilden och webOS har uppdaterats med ett nytt gränssnitt som ska dela upp appar i kategorier för till exempel gaming, sport och tv. Alla nya modeller är dessutom först ut med QMS-VRR-teknik som bakas in i HDMI 2.1a för att undvika de perioder av svart bild som kan uppstå när en bildkälla byter bildfrekvens.

Bland de nya modellerna är det LG OLED alltså G3 som får den nya och ljusstarka panelen, som LG Display kallar OLED EX. G3 säljs i storlekarna 55, 65, 77, 83 och 97 tum men de högsta ljusstyrkorna kommer bara i storlekarna 55, 65 och 77 tum. LG C3 behåller samma typ av panel som LG C2 och kommer i storlekarna 42, 48, 55, 65, 77 och 83 tum. LG Z3 har 8K-upplösning och säljs i storlekarna 77 och 88 tum.

LGs nya OLED-modeller lanseras någon gång under våren. Priserna är ännu okända.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid