LG SmartThinq vill låta dig koppla upp hela ditt hem online

Om ändå diskmaskinen kunde ladda sig själv också!

6

LG fortsätter att satsa på lösningar för smarta hem med SmartThinq och under IFA visade man upp flertalet smarta vitvaror och annan utrustning för hemmet.

Under IFA 2017 visade LG upp hur man fortsätter att satsa på lösningar för smarta hem. Man visade bland annat upp hur allt från tvättmaskiner till dammsugare och gräsklippare kommer att kunna kopplas upp online via LG SmartThinq och sedan styras genom en app på din telefon.

Tanken bakom hela konceptet är att man som användare ska kunna hålla ett öga på sitt hem via mobilnätet när man inte är hemma eller helt enkelt inte orkar resa sig ur soffan igen när man glömt att starta den senaste maskinen med disk.

LG visade upp gräsklippare, kylar, mikrovågsugnar, tvättmaskiner, i princip allting som förbrukar elektricitet vill LG koppla upp till ditt WiFi och låta dig styra via din telefon.

Man visade även upp en smart robotassistent som användare ska kunna interagera med via röstkommandon, denna robot är då även den uppkopplad och håller koll på dina olika vitvaror och apparater, lite som en sekreterare för ditt hem.

LG siktar på att börja sjösätta fler SmartThinq-produkter redan i år och sedan utveckla konceptet vidare under flera år framöver.

IFA bakom kulisserna

Fler artiklar från IFA 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

6
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
MorkulAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Morkul
Medlem
Morkul

Alltså någonting som du enkelt fixar med några Sonoffs. Firmware för detta finns att ladda ned från GitHub uppdatera och kör och då får exakt samma sak och jag skulle gissa att det kostar mindre en en tiondel av vad vad SmartThinq kommer att göra.

Anton Karmehed
Admin

Haha kan du definiera ”enkelt”? 😀 Tror att många som är intresserade av smarta hemmet inte ens vet vad Github är för något.
Det största problemet imo är inte kostnaderna, det är snarare att blanda produkter från olika tillverkare i ett smart hem. Vissa delar fungerar men många är proprietära. Sjukt frustrerande om man verkligen vill ha en Samsung-kyl men sitter på en LG TV tex. Har svårt att se hur det ska lira på ett bra sätt..

Morkul
Medlem
Morkul

Tycker du dumförklarar folk lite väl lätt. Min mor har SonOff som styr hennes lampor, då kan man ju styra visa timer, från telefon (även om man inte är hemma) och via röst) Hon ville installera ytterliga en lampa i systemet och skulle prompt göra det NU, ja se mammor. Så jag instruerade min 75åriga mor att uppdatera sin firmware över GutHub per telefon. Tror att 99,9% av era läsare är smarta nog att följa enkla instruktioner från hemsidor för att göra saker som detta. Att göra smarta hem är inte speciellt svårt, egentligen om man ska vara ärlig. Problemet… Läs hela »

Anton Karmehed
Admin

jag skulle aldrig dumförklara någon Morkul. Det handlar bara om att vara realistisk. Inte ens jag visste vad SonOff var för något så att din mor använder det tycker jag bara är häftigt och anmärkningsvärt. Hade vi radat upp 100 svensson-konsumenter tror jag inte många hade kunnat/velat fixa med en sådan lösning själva. Plug n play är väldigt viktigt för att det smarta hemmet ska kunna slå igenom och även om de flesta av våra läsare säkert klarar av det är det annorlunda med generella konsumenter och det är ur den synvinkeln jag pratar, alltså hur smarta hemmet ska kunna… Läs hela »

Morkul
Medlem
Morkul

Skrev faktiskt ett svar igår redan men postade inte för jag ville tänka efter för att detta ska komma fram rätt.. Jag personligen har svårt att se skillnaden på att ladda ned en zip fil från GitHub vara jämförbart med att till exemplet ladda ned en zip fil med bios uppdateringar. Att sedan koppla in en USB kabel packa upp zip-filen för att sedan köra ett program som uppdaterar den hårdvara hu har i andra ändan av USB kabeln är helt jämförbart med hur du uppdaterar bios. Ja förutom att du måste ansluta via USB men om kompetensnivån är under… Läs hela »

Medlem
Joakim Fridh

Det smarta hemmet kommer ju aldrig ta fart om dom inte enas om en standard där olika tillverkares saker kan lira med varandra.