LG har avtäckt nästa års OLED-skärmar ur sin premiumserie UltraFine. Denna gång lägger man även till en mindre modell på 27 tum i serien för professionellt arbete.

LG följer upp sina professionella OLED-skärmar skärmar man introducerade till sin UltraFine-familj förra året. Den första omgången bestod av en ensam bildskärm på 31,5 tum med 4K-upplösning. Nu får denna en uppföljare samt att man utökar utbudet med en mindre modell på 27 tum.

Uppföljaren till 32-tumsmodellen skiljer sig inte jättemycket från fjolårets modell. Det rör sig fortfarande om ett färgdjup på 10-bit, en uppdateringsfrekvens på 60 Hz och 99 procent av CDI-P3 färgspektrumet. Tillsammans med en kontrast på 1 000 000:1 och certifiering för VESA DisplayHDR 400 True Black. Inte direkt den högsta ljusstyrkan men fortfarande HDR om än med nöd och näppe. Kontrasten väger förhoppningsvis upp en del.

Den mindre modellen på 27 tum kommer med samma specifikationer som sitt större syskon. Båda skärmar kommer även med USB-C anslutningar med 90 W strömleverans och ytterligare fyra USB-portar. Dubbla DisplayPort-anslutningar och en HDMI-anslutning är vad användare har att välja mellan sett till videoanslutningar.

En intressant aspekt är att LG inkluderar både en skärmhuva som förhoppningsvis minskar störande element i ljusa miljöer samt en sensor för färgkalibrering med skärmarna. Dock har man inte sagt exakt vilken modell. LG skickar även med sin mjukvara LG Studio Calibration för ändamålet med färgkalibrering.

Tillverkaren har inte bekräftat några prislappar för dessa nya OLED-skärmar. Deras nuvarande Ultrafine OLED-skärm på 32 tum bär en prislapp på runt 4 000 dollar. Det skulle nog inte förvåna många om uppföljaren får en prislapp i samma område. Den mindre modellen på 27 tum bör bli något billigare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid