Exklusiv titt på millimetertunna LG W7 OLED – Världens tunnaste TV

LG:s nya OLED TV är tunnare än 3 enkronor

7

LG W7 OLED Signature är troligtvis världens tunnaste TV-apparat. Med en profil som tre svenska enkronor liknar den mer en affisch eller ett fönster på din vägg. 

Under CES 2016 tog vi en titt på en koncept-TV från Samsung. En TV-apparat på hela 170 tum i storlek som bestod av flertalet skärmar som tack vare nästintill icke-existerande kanter kunde placeras brevid varandra för att ge den gigantiska TV:n olika storlekar och form.

Samsungs TV var dock bara det, ett koncept. På CES 2017 visar LG upp sin nya W7 OLED TV. Även om LG själva inte kan säga det är det troligtvis världens tunnaste TV-apparat på endast 2,57 millimeter. Med det tillhörande väggfästet sticker den endast ut 3,8 millimeter från väggen, vilket ger en profil tunnare än tre svenska enkronor.

 LG W7 OLED
Panel65/77 tum OLED
Tjocklek3,8 mm (ink. montering)
2,57 mm (utan montering)
HDRHDR10, HLG (10-bit), Dolby Vision, Technicolor
LjudDolby Atmos 4.2 (60 W)
Anslutning4 x HDMI 2.0a
3 x USB
1 x Toslink
1 x RS232

Det är en något surrealistisk upplevelse att beskåda denna TV sittandes på väggen. Det känns som att titta på en affisch som lever, eller titta ut genom ett fönster på väggen. Den må inte ha en lika galen design som Samsungs modulära koncept-TV från förra året (som kunde delas upp i separata paneler för att byta bildformat). Men detta är en TV som faktiskt kommer att bli tillgänglig för konsumenter.

LG W7 huserar sina komponenter i en extern enhet

Då det är i princip omöjligt att få plats med den elektronik som krävs i en TV-apparat bakom en panel så tunn som denna så har LG flyttat alla interna TV-komponenter till en extern enhet. Enheten ser ut som en stor soundbar och kan placeras ovanpå en TV-bänk eller dylikt. Den externa enheten kopplas sedan ihop med bildskärmen genom en plattkabel.

Den externa enheten har även två stycken inbyggda högtalare som skjuts upp ur enheten när den startas, och sänks sedan ner igen när man är klar med sitt TV-tittande.

Högtalarna på totalt 60 watt har stöd för nya Dolby Atmos i 4.2 kanalutförande och är riktade uppåt för att ge en surround-liknande ljudupplevelse i rummet.

Funktioner, tillgänglighet och pris

LG lovar 25 procent högre ljusstyrka med 2017 års modeller av OLED-paneler. Även mindre reflektioner, högre kontrast med 99% DCI-P3 färgspektrum jämfört med 2016 års modeller.

TV:ns 10-bit panel har även stöd för HDR10 och HLG. Systemet är även utrustat med fyra stycken HDMI 2.0a, 3 stycken USB varav minst en är utav USB 3 variant. Även optisk Toslink och samt RS232 finns.

65-tumsvarianten av LG W7 OLED kommer att dyka upp i butiker i mars 2017. Modellen på 77 tum kommer att lanseras någon gång under årets andra hälft.
Uppdatering: LG har nu bekräftat priserna för nya W7-serien. 65-tums modellen kostar 10 000 euro och 77-tums modellen landar på 25 000 euro.

Andra nyheter från CES 2017

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

7
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
LG W7 OLED Signature » KATHINGAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Arne Berg

Äntligen så kommer det skärmar som bara är panelen!
saknas nu bara att man skulle kunna köpa elektroniken i valfritt utförande som tex bort med högtalare dålig cpu, media program & dylikt om man redan har full suround anläggning & htpc så är ju högtalare & inbyggd data meningslöst. Fattar inte varför dom ska smacka på med massa onödigt tjafs på alla tv apparater.

Medlem
Arne Berg

Tv mottagare & in & utgångar är allt som behövs.

Anton Karmehed
Admin

Hehe ja en modulär TV hade varit något Arne. 🙂 Samsung har ju iaf att man kan uppdatera elektroniken i sina boxar. Men finns en hel del man hade klarat sig utan också ja!

Medlem
Arne Berg

Samsung hade en skärm för typ 10 år sen eller nåt (när full hd var på ropet) som bara var panel & tv mottagare (deras toppmodell, Panelen då) avskalad men den var lika dyr om inte aningen dyrare än deras vanliga. Det är synd med allt onödigt lull lull som kostar pengar som entusiaster ändå inte har någon användning för gissar att det är därför dom kör projektorer istället.

Medlem

En sån med endast en bild ingång vore fantastiskt. eller en hdmi till deras egna platta kabel så kan man koppla den direkt till sin Receiver.

Anton Karmehed
Admin

Tyvärr behöver du alltid en hel del elektronik för att styra panelen osv så helt undan kommar du inte Mikael. Men det finns ju rätt mycket fett att trimma bort helt klart 🙂