LG har tappat 25,7% av sina marknadsandelar på smartphone-marknaden, på bara ett år. LG har utfärdat ett så kallat ”Rights issue” för att samla ihop 945 miljoner dollar som ska användas för att väcka liv i deras smartphone-rörelse.

Ett Rights issue, betyder att företaget skapat nya aktier som kan säljas till de aktieägare som redan har investerat i bolaget. Aktieägarna får du möjligheten att köpa till sig ytterliggare andelar i företaget till ett förmånligt pris, och används i normala fall när ett företag behöver samla ihop pengar.

LG har på senare tid tappat på närmaste alla fronter och har många kvartal bakom sig med förlust. Sedan början av året har de tappat 40% av sitt börsvärde, och även deras marknadsandelar fortsätter att krympa. Deras andelar på smartphone-marknaden är i fritt fall och LG hoppas med de extra pengarna kunna investera i just detta för att komma på fötterna igen.

Problemet för LG idag ska vara att de saknar ett direkt fokus på smartphonemarknaden, men nu ska de tydligen vilja arbeta mer runt Google Android än tidigare. Men med saknat fokus handlar det även om hur deras telefoner prissätts. Konsumenter drar sig mer till premium-modeller från Apple och Samsung, eller väljer ett billigare alternativ från företag som ZTE.

Kan LG återhämta sig opå smartphone marknaden, eller är det för sent?

Flera analytiker kommenterar LG:s målsättning att komma tillbaka på smartphonemarknaden. En av dem kommenterar att i tretton olika fall där en tillverkare tappat på den mobila marknaden så har de aldrig lyckats återhämta sig. Andra marknadsanalytiker tror att LG kommer få svårt att hitta investerar som vill köpa deras nyskapade aktier, då deras chanser att komma tillbaka är små med den stenhårda konkurrens de möter idag.

För att komma tillbaka på smartphonemarknaden behöver LG ha en klar målsättning med sitt produktutbud någonting de inte lyckats med än så länge. Men vi hoppas att de får tag på investerare som tror på företaget, annars finns risken att de knuffas ut från smartphonemarknaden. Deras tredje plats är hotad av både Apple och ZTE som inom en snar framtid väntas gå om LG, så om någonting ska göras för att rädda dem så är det nu.

Källa: theguardian

Relaterade nyheter:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
thisTempeldlq84Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

LG har fått ett dåligt rykte om sig att inte uppdatera sina telefoner med Android inom rimlig tid.

De kanske kan använda de där 945 miljoner dollarna till ett eventuellt uppköp av webOS från HP? Det verkar nämligen som att HP överväger att sälja alternativt licensera ut webOS.

Daniel Lundqvist
Medlem
Daniel Lundqvist

Inte konstigt med tanke hur de behandlat sina kunder.

Tempel
Medlem
Tempel

Vet inte vilka som köpt deras telefoner i första läget men alla som ens tänkt sig köpa en Lucky Goldstar har redan gjort det nu och dom kommer inte tillbaka… 😉

Medlem
Henrik Robeck

Jag har faktiskt köpt ett par telefoner från LG (senast Optimus One) och varit hyfsat nöjd, bra batteritid men visst känns den enklare och mer avskalad än exempelvis HTC. Jag tror det är där som LG måste ändra sig, de kör helt med Android standard, utan extra frills. Då ställer man sig frågan, ska jag lägga på en tusenlapp till och få en HTC som känns lyxigare och har snyggare menyer och det där ”extra” eller spara en tusenlapp och få samma känsla med en ZTE? Antingen måste LG skapa egna snygga interface och något som får en att känna… Läs hela »

this
Medlem
this

[quote name=”Bansheevulture”]Jag har faktiskt köpt ett par telefoner från LG (senast Optimus One) och varit hyfsat nöjd, bra batteritid men visst känns den enklare och mer avskalad än exempelvis HTC. Jag tror det är där som LG måste ändra sig, de kör helt med Android standard, utan extra frills. Då ställer man sig frågan, ska jag lägga på en tusenlapp till och få en HTC som känns lyxigare och har snyggare menyer och det där ”extra” eller spara en tusenlapp och få samma känsla med en ZTE? Antingen måste LG skapa egna snygga interface och något som får en att… Läs hela »